Petitchef

Tort de branza cu miere

Desert
4 porții
45 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
  • Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
  • Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea,si se face pasta cu "chestia" pt. piure de la mixer:(sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea).
  • Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza.
  • Albusurile se bat spuma tare cu zaharul - daca intoarcem castronul sa nu cad. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza, si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia.
  • Se toarna in forma, si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata... lasat aproape 1 ora si jumatate . Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma.


Poze

Tort de branza cu miere
Tort de branza cu miere - poza 2
Tort de branza cu miere - poza 3
Tort de branza cu miere - poza 4
Tort de branza cu miere - poza 5
Tort de branza cu miere - poza 6
Tort de branza cu miere - poza 7
Tort de branza cu miere - poza 8
Tort de branza cu miere - poza 9
Tort de branza cu miere - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 15/11/2015

Nu poti sa-i spui tort doar pentru ca l-ai copt intr-o forma rotunda. Asta e doar un soufle(sufleu, pe limba ta) de branza dulce sau mai degraba budinca pentru ca ai pus si faina caci la soufle nu se pune faina. Tortul e cu totul si cu totul altceva. P.S. Piureul nu se face N I C I O D A T A cu mixerul pentru ca nu va iesi pufos ci cleios, asta daca stii sa faci diferenta intre pufos si cleios.

(1) (0) Abuz
15/11/2015

Nu era cazul sa te blamezi cu... "chestia"

(0) (0) Abuz
14/02/2013

Foarte usoara si gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează