Petitchef

Tort de branza cu miere

Desert
4 porții
45 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g branza dulce de vaca

150 g miere

6 oua

60 g faina

30 g zahar

sucul de la 2 lamai

1 lingura de rom sau cateva picaturi de esenta

Preparare

  • Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
  • Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
  • Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea,si se face pasta cu "chestia" pt. piure de la mixer:(sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea).
  • Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza.
  • Albusurile se bat spuma tare cu zaharul - daca intoarcem castronul sa nu cad. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza, si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia.
  • Se toarna in forma, si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata... lasat aproape 1 ora si jumatate . Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma.

Poze

Tort de branza cu miere, poza 1Tort de branza cu miere, poza 2Tort de branza cu miere, poza 3Tort de branza cu miere, poza 4Tort de branza cu miere, poza 5Tort de branza cu miere, poza 6Tort de branza cu miere, poza 7Tort de branza cu miere, poza 8Tort de branza cu miere, poza 9Tort de branza cu miere, poza 10



Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 15/11/2015

Nu poti sa-i spui tort doar pentru ca l-ai copt intr-o forma rotunda. Asta e doar un soufle(sufleu, pe limba ta) de branza dulce sau mai degraba budinca pentru ca ai pus si faina caci la soufle nu se pune faina. Tortul e cu totul si cu totul altceva. P.S. Piureul nu se face N I C I O D A T A cu mixerul pentru ca nu va iesi pufos ci cleios, asta daca stii sa faci diferenta intre pufos si cleios.

(1) (0) Abuz
15/11/2015

Nu era cazul sa te blamezi cu... "chestia"

(0) (0) Abuz
14/02/2013

Foarte usoara si gustoasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu branza dulce si cirese
Tort cu branza dulce si cirese
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu branza dulce si cirese
Tort cu branza dulce si cirese
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort de capsuni cu crema de branza
Tort de capsuni cu crema de branza
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCat de multa miere putem manca in fiecare zi?Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: