Petitchef

Tort cu spuma de zahar ars

Desert
6 porții
50 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

blat:

sirop:

spuma de zahar ars:

Preparare

  • Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametri.
  • Se poate face si intr-o tava sul forma de prajitura, dar acum am ales s-o fac ca pe un tort. Se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul este copt. Cand este gata se scoate din cuptor. Se face un sirop. Se caramelizeaza cele 3 linguri de zahar si apa si se insiropeaza blatul.
  • Prepararea spumei de zahar ars: Cele 5 albusuri si cele 5 linguri de zahar se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, ca o bezea. Separat intr-o cratita, se va carameliza cele 200 gram de zahar, avand grija sa ramana cafeniu, fara sa se arda si sa se inegrasca. Asa cald, zaharul se va turna peste spuma de abusuri, mixand incontinuu pentru a nu se intari.
  • Trebuie lucrat repede si ca sa fiti siguri de reusita, sa va tina cineva bolul cu albusuri fix, in timp ce voi, cu o mana turnati zaharul ars si cu cealalta mixati. Albusurile se vor unfla si vor capata o culoare frumoasa si cremoasa. Aceasta spuma se va turna peste blatul insiropat.
  • Se da la frigider si se va servi dupa cateva ore. Inainte de servire, se poate presara deasupra ness sau cacao. Eu am vrut sa nu-i amestec aromele si l-am lasat simplu.

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


Poze

Tort cu spuma de zahar ars
Tort cu spuma de zahar ars - poza 2
Tort cu spuma de zahar ars - poza 3
Tort cu spuma de zahar ars - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

19/04/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Am facut-o, este excelenta, am schimbat putin blatul si am pus la mijloc o crema de ciocolata, delicioasa!

(0) (0) Abuz
14/03/2014

Am incercat-o este o reteta foarta buna,ieftina si rapida iar nu in ultimul rand o reteta cu unn grad scazut de dificultate

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează