Portofele cu branza feta

(4.50/5 - 4 voturi)

Ingrediente

- 400 g. aluat frantuzesc congelat;
- faina pentru prelucrat;
- 100 g. branza feta;
- marar si patrunjel proaspat;
- piper negru macinat;
- 1 galbenus;
- 1 lg lapte;

Preparare

Etapa 1

A lasat la decongelat aluatul inainte de a face portofelele. Intre timp am pregatit umplutura, astfel: am amestecat branza feta cu verdeturile taiate marunt si piperul si a pasat cu o furculita.

Etapa 2

Galbenusul l-a amestecat cu laptele.

Etapa 3

Cand aluatul s-a decongelat, l-a intis pe un pat subtire de faina pentru a nu se lipi si a taiat patratele de aproximativ 10 cm latura.

Etapa 4

In mijlocul patratelor a pus cate o lingurita de umplutura, a uns doua laturi cu ou si lapte si am impaturit astfel incat sa iasa un triunghi si am strans marginile cu degetele. De-a lungul marginii a facut un model perforat.

Etapa 5

A pus portofelele in tava, le-a uns cu restul de galbenus si le-a bagat pentru 20 minute la rece, in timp ce a incins cuptorul.

Etapa 6

A introdus tava cu portofele la cuptor si le-a lasat cam 20 minute.

Întrebări:








Punctează această reţetă:


Video sugerat

Bagel cu somon, castravete si crema de branza


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Feta – Branza etalon a Greciei si CipruluiFeta – Branza etalon a Greciei si Ciprului„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBranza cu mucegai sau Branza AlbastraBranza cu mucegai sau Branza Albastra

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale