Petitchef

Portofele cu telemea

Desert
2 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
250 g faina

400 g telemea

100 g unt

2 oua

Preparare

  • Se face un aluat din faina, 250 gr telemea rasa, 1 ou si 100 gr unt. Trebuie sa iasa un aluat elastic.
  • Daca este cazul se pot adauga 1-2 linguri de lapte. Se framanta bine si se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde o foaie, se decupeaza forme rotunde.
  • Se aseaza in mijloc putina telemea rasa, se inchide apasand bine marginile, care apoi se preseaza cu o furculita.
  • Se ung cu un ou batut si se presara cu susan. Se coc 25 de minute, pana se rumenesc.

Poze

Portofele cu telemea, poza 1Portofele cu telemea, poza 2Portofele cu telemea, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Buzunare cu telemea by flor
Buzunare cu telemea "by flor"
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Portofele cu ciuperci si carne
Portofele cu ciuperci si carne
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Portofele cu somon afumat si ricotta (reteta video)
Portofele cu somon afumat si ricotta (reteta video)
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii cherry caramelizate
Rosii cherry caramelizate
10 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: