Petitchef

Praz gratinat (gratin de poireau)

Altele
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4-5 fire de praz, 100 g emmental (sau cascaval ras sau parmezan), 200 ml frisca lichida sau 300 ml lapte, 25 gr unt, 50 gr faina, sare, piper, nucsoara, marar sau patrunjel.

Preparare

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare timp de 10-15 min. Intre timp se face sosul : se topeste untul si se agauga faina, doar cat sa se coloreze un pic. Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida, sare, piper, nucsoara si verdeata. Se amesteca sosul cu 50 g emmental. Prazul se scurge bine de apa si se amesteca apoi cu sosul. Se pune compozitia intr-un vas de yena, se presara restul de emmental si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 20- 30 minute. Se serveste cald sau rece, simplu sau ca si garnitura.




Comentarii:

19/03/2015

"vas de yena"? De unde ai pescuit asa un barbarism? Corect se scrie Jena (un oras din Germania) si se citeste iena.

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Bun! Merita incercat.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
23/02/2015

Excelenta!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseVopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PasteZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale