Mancare de praz cu masline

(4.41/5 - 75 voturi)
10 comentarii


  • Mancare de praz cu masline
  • Mancare de praz cu masline, Poza 2
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 25 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

- 2-3 fire de praz
- 1 ceapa rosie
- 2 rosii
- 150 g masline negre
- 3 linguri pasta de rosii
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml vin alb * patrunjel verde
- sare
- piper

Preparare

Etapa 1

Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.

Etapa 2

Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, pasta de tomate, vinul si daca mai este nevoie putina apa. apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele oparite si se lasa la fiert cateva clocote. Se adaugat si prazul.

Etapa 3

Se potriveste de sare si se adauga si patrunjelul verde tocat. Se poate servi si cald si rece.

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5marcudoina2004
Postat 23/05/2017, 13:24

Am eu o reteta care nu da gres niciodata.Iau 2 prazi mari,,vreo 3-4 cartofi ,in functie de marime ,o telina mica rondele,,masline vreo150gr,o ceapa mare ,bulion,,paprica veritabila caramizie,dulce ,eventual si putina paprica iute,piper boabe,usturoi,verde sau uscat,asa ca la vreo 5 catei sau 2 usturoi verzi zdraveni.,sare,ulei .Se calesc in ulei ceapa rondele,prazul rondele ,cartofii cuburi,si telina jumatati de rondele subtiri, pana se inmoaie .Se pun5-6 boabe de piper ,,boia, o lingurita cu varf ,dar sa nu se arda , usturoi ca sa se caleasca un pic,apoi pun maslinele negre.Torn apa cat cuprinde ,las sa fiarba scazut ,la sfarsit pun patrunjel verde tocat sau in amesctec cu marar verde tocat,combinatia este excelenta ,apoi torn o lingura zdravana de bulion,sare dupa gust si ii mai dau 2 clocote.Las sa se raceasca.Combinatia paprica - bulion,ceapa-praz-cartofi-telina,patrunjel-marar e grozava.Poti manca dupa ce s-a mai racit putin si cu mamaliga.Nu mai vrei altceva ,are un gudt senzational,se simt toate aromele ,fara opariri,aruncari de apa in care au fiert

(0) (0) Abuz
5 / 5Ambra
Postat 25/09/2010, 16:20

Am gatit praz cu masline dupa aceasta reteta dar fara vin, din motive de copii. E excelenta!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/11/2012, 15:35

Am facut aceasta reteta de multe ori.ne place f mult

(0) (0) Abuz
5 / 5stiuca
Postat 07/03/2016, 12:13

Eu la calit ceapa as arunca si un catel de usturoi

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/12/2012, 07:19

O face si fetiza mea de 11 ani! excelent!

(0) (0) Abuz
4 / 5gogu
Postat 12/09/2013, 12:46

Buuuuuuuuuuuuuun rau pe vremea asta !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 28/10/2012, 10:57

Foarte gustoasa si hranitoare

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/03/2013, 11:28

Cred ca are o aroma bestiala!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/12/2013, 13:44

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/11/2012, 19:11

Super buna

(0) (0) Abuz

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale