Mancare de praz cu masline

(4.41/5 - 75 voturi)
10 comentarii

  • Mancare de praz cu masline
  • Mancare de praz cu masline, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
25 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 2-3 fire de praz
- 1 ceapa rosie
- 2 rosii
- 150 g masline negre
- 3 linguri pasta de rosii
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml vin alb * patrunjel verde
- sare
- piper

Preparare

Etapa 1

Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.

Etapa 2

Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, pasta de tomate, vinul si daca mai este nevoie putina apa. apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele oparite si se lasa la fiert cateva clocote. Se adaugat si prazul.

Etapa 3

Se potriveste de sare si se adauga si patrunjelul verde tocat. Se poate servi si cald si rece.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

marcudoina2004, 23/05/2017

Am eu o reteta care nu da gres niciodata.Iau 2 prazi mari,,vreo 3-4 cartofi ,in functie de marime ,o telina mica rondele,,masline vreo150gr,o ceapa mare ,bulion,,paprica veritabila caramizie,dulce ,eventual si putina paprica iute,piper boabe,usturoi,verde sau uscat,asa ca la vreo 5 catei sau 2 usturoi verzi zdraveni.,sare,ulei .Se calesc in ulei ceapa rondele,prazul rondele ,cartofii cuburi,si telina jumatati de rondele subtiri, pana se inmoaie .Se pun5-6 boabe de piper ,,boia, o lingurita cu varf ,dar sa nu se arda , usturoi ca sa se caleasca un pic,apoi pun maslinele negre.Torn apa cat cuprinde ,las sa fiarba scazut ,la sfarsit pun patrunjel verde tocat sau in amesctec cu marar verde tocat,combinatia este excelenta ,apoi torn o lingura zdravana de bulion,sare dupa gust si ii mai dau 2 clocote.Las sa se raceasca.Combinatia paprica - bulion,ceapa-praz-cartofi-telina,patrunjel-marar e grozava.Poti manca dupa ce s-a mai racit putin si cu mamaliga.Nu mai vrei altceva ,are un gudt senzational,se simt toate aromele ,fara opariri,aruncari de apa in care au fiert

(0) (0) Abuz
Ambra, 25/09/2010

Am gatit praz cu masline dupa aceasta reteta dar fara vin, din motive de copii. E excelenta!

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Am facut aceasta reteta de multe ori.ne place f mult

(0) (0) Abuz
stiuca, 07/03/2016

Eu la calit ceapa as arunca si un catel de usturoi

(1) (0) Abuz
06/12/2012

O face si fetiza mea de 11 ani! excelent!

(0) (0) Abuz
gogu, 12/09/2013

Buuuuuuuuuuuuuun rau pe vremea asta !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
29/03/2013

Cred ca are o aroma bestiala!

(0) (0) Abuz
28/10/2012

Foarte gustoasa si hranitoare

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
23/11/2012

Super buna

(0) (0) Abuz

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale