Petitchef

Mancare de praz cu masline

Felul principal
2 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2-3 fire de praz

1 ceapa rosie

2 rosii

150 g masline negre

3 linguri pasta de rosii

100 ml ulei de masline

100 ml vin alb * patrunjel verde

sare

piper

Preparare

  • Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei.
  • Ceapa taiata pestisori se prajeste in putin ulei, pana devine sticloasa. Se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri, pasta de tomate, vinul si daca mai este nevoie putina apa. apa. Cand incepe sa fiarba adaugati maslinele oparite si se lasa la fiert cateva clocote. Se adaugat si prazul.
  • Se potriveste de sare si se adauga si patrunjelul verde tocat. Se poate servi si cald si rece.

Poze

Mancare de praz cu masline, poza 1Mancare de praz cu masline, poza 2



Comentarii:

gogu, 12/09/2013

Buuuuuuuuuuuuuun rau pe vremea asta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
marcudoina2004, 23/05/2017

Am eu o reteta care nu da gres niciodata.Iau 2 prazi mari,,vreo 3-4 cartofi ,in functie de marime ,o telina mica rondele,,masline vreo150gr,o ceapa mare ,bulion,,paprica veritabila caramizie,dulce ,eventual si putina paprica iute,piper boabe,usturoi,verde sau uscat,asa ca la vreo 5 catei sau 2 usturoi verzi zdraveni.,sare,ulei .Se calesc in ulei ceapa rondele,prazul rondele ,cartofii cuburi,si telina jumatati de rondele subtiri, pana se inmoaie .Se pun5-6 boabe de piper ,,boia, o lingurita cu varf ,dar sa nu se arda , usturoi ca sa se caleasca un pic,apoi pun maslinele negre.Torn apa cat cuprinde ,las sa fiarba scazut ,la sfarsit pun patrunjel verde tocat sau in amesctec cu marar verde tocat,combinatia este excelenta ,apoi torn o lingura zdravana de bulion,sare dupa gust si ii mai dau 2 clocote.Las sa se raceasca.Combinatia paprica - bulion,ceapa-praz-cartofi-telina,patrunjel-marar e grozava.Poti manca dupa ce s-a mai racit putin si cu mamaliga.Nu mai vrei altceva ,are un gudt senzational,se simt toate aromele ,fara opariri,aruncari de apa in care au fiert

(0) (0) Abuz
stiuca, 07/03/2016

Eu la calit ceapa as arunca si un catel de usturoi

(1) (0) Abuz
08/12/2013

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Cred ca are o aroma bestiala!

(0) (0) Abuz
06/12/2012

O face si fetiza mea de 11 ani! excelent!

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Am facut aceasta reteta de multe ori.ne place f mult

(0) (0) Abuz
23/11/2012

Super buna

(0) (0) Abuz
28/10/2012

Foarte gustoasa si hranitoare

(0) (0) Abuz
Ambra, 25/09/2010

Am gatit praz cu masline dupa aceasta reteta dar fara vin, din motive de copii. E excelenta!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Mancare de praz cu masline
Mancare de praz cu masline
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mancare de praz cu masline
Mancare de praz cu masline
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Mancare de praz cu masline de post (reteta video)
Mancare de praz cu masline de post (reteta video)
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: