Petitchef

Pui cu legume in sos de vin albpui cu legume in sos de vin alb

Felul principal
4 porții
90 ore
80 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 lingura ulei de masline

60 g costita impanata, fara soric, taiata bucati

1 pui (de aproximativ 1,5 kg)

taiat in 8-12 bucati si fara piele

1 lingurita sare

300 ml vin alb sec

250 g ceapa, curatata

6 cuisoare intregi

150 ml sherry sec

2 foi de dafin

250 g morcovi mici, curatati

2 tije de telina, curatate si tocate

200 g ciuperci, sterse si injumatatite

500 ml supa de pui

piper negru

100 g mazare din conserva

1 lingura patrunjel proaspat tocat

30 g unt, moale

2 linguri rase faina

Preparare

  • Etapa 1 - Pui cu legume in sos de vin albPui cu legume in sos de vin alb
    Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita cu o spumiera, se scurge pe un servet de hartie si se lasa deoparte.
  • Etapa 2 - Pui cu legume in sos de vin albPui cu legume in sos de vin alb
    Se sareaza bucatile de pui, apoi se prajesc in cratita, in serii, daca este necesar (aprox. 10-15 minute), intorcandu-le regulat pana se rumenesc pe toate partile.Se scot pe o farfurie si se scurge excesul de grasime din cratita.
  • Etapa 3 - Pui cu legume in sos de vin albPui cu legume in sos de vin alb
    Se toarna vinul in cratita si se pune la fiert, amestecand si racaind bucatile de carne prinse pe fundul cratitei.Se reduce focul si se fierbe la foc mic 5 minute sau pana cand vinul a scazut la jumatate.
  • Etapa 4 - Pui cu legume in sos de vin albPui cu legume in sos de vin alb
    Se inteapa cepele cu cuisoarele si se adauga in cratita cu sherry si foile de dafin si se fierb la foc mic 2 minute.Se adauga morcovii, telina, ciupercile, bulionul, restul de ceapa,costita, bucatile de pui si putin piper.
  • Etapa 5 - Pui cu legume in sos de vin albPui cu legume in sos de vin alb
    Se pun din noul la fiert.Cand dau in clocot,se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 40 minute.Se adauga mazarea si patrunjelul si se mai fierb 5 minute.
  • Etapa 6 - Pui cu legume in sos de vin albPui cu legume in sos de vin alb
    Se amesteca untul cu faina astfel incat sa se formeze o pasta uniforma si se inglobeaza in sos.Se mai fierb, amestecand, 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa putin.Se scot foile de dafin si cepele cu cuisoare, apoi se servesc.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu legume in sos de vin alb
Pui cu legume in sos de vin alb
4 porții
2h40m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui la cuptor, cu legume si sos curry
Pui la cuptor, cu legume si sos curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui cu legume, sos de soia si susan
Pui cu legume , sos de soia si susan
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteMit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: