Petitchef

Şakşuka

Altele
3 porții
30 min
30 min
Ușor
Ati intilnit cu siguranta Shakshouka, un fel de mâncare din Maghreb, de certa origine tunisiano-ebraica si constând în ouă fierte într-un sos de roşii, ardei, usturoi si condimente ( incluzind de cele mai multe ori chimen, turmeric si ardei iute) fiind servit cu paine alba. ŞAKŞUKA turceasca este insa altceva. Shakshouka si ŞAKŞUKA... se citesc la fel dar se scriu diferit. Se gatesc intr-alt fel dar se maninca tot cu ochii, cu mintea si cu limba.
Poate ca totul tine de acea...aparenta si esenta.

Ingrediente

Numarul de porții: 3
o vânătă

un dovlecel


un cartof

o ceapă

2 roşii mari şi bine coapte (pentru sos)

o ceaşcă de ulei de măsline

un căţel de usturoi

o linguriţă de oţet

sare

Preparare

  • Vânăta, dovlecelul şi cartoful sunt spălate, curăţate şi tăiate în bucăţele. Bucăţelele de vânătă sunt sărate şi se lasă să se odihnească 30 de minute.
  • Se prăjesc separat, catoful, dovlecelul şi ardeii. Vânăta este spălată, bine scursă după care este şi ea prăjită. Toate legumele sunt stratificate pe un platou care se dă deoparte.
  • Roşiile sunt spălate, curăţate de coajă şi seminţe, după care se toacă în bucăţele foarte mici.
  • Pentru sos: ceapa tocată mărunt se pune la înăbuşit în puţin ulei de măsline.După ce devine aurie se adaugă roşiile. Se lasă pe foc până sosul se îngroaşă, se adaugă usturoiul pisat şi oţetul. Se condimentează după gust. Acest sos este turnat peste legumele prăjite.
  • Se serveşte rece cu iaurt amestecat cu sare si usturoi pisat.

Întrebări:




Comentarii:

16/02/2013

Excelent pt mine

(0) (0) Abuz
CookWithAna
CookWithAna, 02/10/2012

Bun

(0) (0) Abuz
02/10/2012

Multa prajeala,dar e buna!

(0) (0) Abuz
30/09/2012

Tunisiana nu e! Reteta este israeliana! Nu stiam ca legumele sunt gata spalate, curatate si taiate, unele sunt chiar sarate. Asa le-ai cumparat?

(0) (0) Abuz
30/09/2012

Sigur am intalnit cu totii shakshouka!!!!

(0) (0) Abuz
29/09/2012

Shakshouka nu contine cartofi si otet, in schimb dupa ce se calesc legumele toate se adauga 1-2 oua. In general este o mancare folosita destul de des in armata israeliana, dar si in casele oamenilor de rand!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic
Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
4 porții
1h35m
Foarte ușor
Rețetă Tartar cu prosciutto si pepene
Tartar cu prosciutto si pepene
2 porții
20 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: