Petitchef

Bine v-am regasit si conserva de vinete in suc de rosii

Altele
6 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.Fierbe borcanele in apa cam 1 ora. Cum se face asta? Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra.
  • Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.

Rețete inrudite

YouTube

C Cooking with my soul



Comentarii:

13/08/2013

Excelent!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Foaret buna ! dar pacat ca e scrisul peste borcane !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete cu rosii si usturoi
Vinete cu rosii si usturoi
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Vinete impanate cu branza si rosii
Vinete impanate cu branza si rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete cu rosii si usturoi
Vinete cu rosii si usturoi
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
Frigarui apertiv cu mozzarella, prosciutto si rosii uscate
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Alimente care te ajuta sa dormi mai bine Alimente care te ajuta sa dormi mai bine

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.