Petitchef

Bine v-am regasit si conserva de vinete in suc de rosii

Altele
6 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
3-4 kg vinete, cat de mici gasiti e

sucul de la 5 kg rosii

sare

Preparare

  • Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • In felul acesta iese din vinete sucul amar.Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin .Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin.
  • Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.Fierbe borcanele in apa cam 1 ora. Cum se face asta? Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra.
  • Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.
C Cooking with my soul



Comentarii:

13/08/2013

Excelent!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Foaret buna ! dar pacat ca e scrisul peste borcane !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete cu rosii si usturoi
Vinete cu rosii si usturoi
2 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
6 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Quiche cu ton si rosii
Quiche cu ton si rosii
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiCateva motive sa consumati rodie sau suc de rodieCateva motive sa consumati rodie sau suc de rodie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: