Petitchef

Tuica mentolata ( palinca )

Altele
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 l tuica de prune

12 fire menta proaspata

200 ml miere de albine

Preparare

  • Menta o spalam bine in mai multe ape si o punem la scurs. Punem menta scursa intr-o sticla, turnam peste si mierea de albine si peste acestea turnam si tuica.
  • Inchidem sticla cu capacul, si il scuturam bine. Il asezam in camara pentru circa 2 saptamani, timp in care mai scuturam "de nervi" sticla, pentru ca mierea sa se topeasca in tuica.
  • Dupa ce am lasat la macerat menta cu tuica, mutam continutul in alta sticla si putem servi o bautura usor mentolata si dulceaga, numai buna sa iti faca pofta de mancare.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tuica mentolata ( palinca )
Tuica mentolata ( palinca )
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura din foi cu crema mentolata
Prajitura din foi cu crema mentolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: