Petitchef

Compot de fructe uscate

Desert
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 cuisoare intregi,

3 fire cardamom,

1 stea anason,

3 ½ cani apa,

1 cana zahar,

¼ cana miere,

2 rulouri scortisoara,

15 prune uscate,

4 piersici uscate,

10 smochine confiate,

5 inele ananas confiate,

¼ lingurita sare.

Preparare

  • Toate mirodeniile se pun intr-un saculet de ceai din tifon. Apa, zaharul, sarea si mierea se pun la fiert pana zaharul se dizolva.
  • Se pune saculetul de mirodenii si se da intr-un clocot. Se adauga fructele confiate, se reduce focul la minim, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 minute.
  • Daca lichidul este prea mult absorbit se mai completeaza cu apa. Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei 1 ora.
  • Inainte de servire se scoate saculetul de mirodenii.
A Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Compot de prune
Compot de prune
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Compot de piersici
Compot de piersici
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Compot de prune
Compot de prune
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.