Petitchef

Tuica mentolata ( palinca )

Altele
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Menta o spalam bine in mai multe ape si o punem la scurs. Punem menta scursa intr-o sticla , turnam peste si mierea de albine si peste acestea turnam si tuica .
  • Inchidem sticla cu capacul , si il scuturam bine . Il asezam in camara pentru circa 2 saptamani , timp in care mai scuturam "de nervi" sticla ca si mierea sa se topeasca in tuica.
  • Dupa ce lasat la macerat menta cu tuica mutam continutul in alta sticla si putem servi o bautura usor mentolata si dulceaga , numai buna sa iti faca pofta de mancare .


Poze

Tuica Mentolata ( Palinca ), poza 1
Tuica Mentolata ( Palinca ), poza 2
Tuica Mentolata ( Palinca ), poza 3

Întrebări:




Comentarii:

30/04/2014

Stie cineva cum se scoate gustul de afumat din tuica?

(0) (0) Abuz
12/09/2013

Este super!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de vara cu cartofi si maioneza mentolata
Salata de vara cu cartofi si maioneza mentolata
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura din foi cu crema mentolata
Prajitura din foi cu crema mentolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Carnati caramelizati
Carnati caramelizati
7 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Briouats, dulcele marocan
Briouats, dulcele marocan
15 porții
35 min
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.