Petitchef

Gutui coapte

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 gutui potrivite

miere de albine,miez de nuca

scortisoara dupa gust

50 ml vin alb

frunzulite de menta

Preparare

  • Gutuile se sterg bine de puf,se spala,se sterg si se taie jumatati.
  • Se scoate miezul,iar golurile ramase se umplu cu miez de nuca si miere de albine,dupa care se introduc la cuptor.
  • Cand s-a topit mierea de albine si s-a format siropul se adauga vinul
  • .Gutuile se stropesc din cand in cand cu sirop,iar cand sunt gata se presara scortisoara macinata dupa gust.Se orneaza cu frunze de menta proaspata sau congelata.

Poze

GUTUI COAPTE, poza 1GUTUI COAPTE, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gutui murate - ecetes birsalma
Gutui murate - ecetes birsalma
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Gutui si mere caramelizate
Gutui si mere caramelizate
2 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Mancarica de gutui
Mancarica de gutui
2 porții
40 min
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Gutui coapte cu sirop de vin roșu
Gutui coapte cu sirop de vin roșu
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Cateva cuvinte despre gutuiCateva cuvinte despre gutuiRetete cu ... gutuiRetete cu ... gutui

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: