Petitchef

Burritos cu carne de vita

Antreuri
1 porții
1 oră
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1

MATERII PRIME:

-antricot de vita- jullienne

-ardei gras rosu – jullienne

ceapa – julliene

tortilla flour

cumin macinat

coriandru uscat macinat

coriandru verde

sare&piper

FRIJOLES REFRITOS

fasole neagra

coriandru uscat macinat

cumin macinat

jalapegno

cascaval ras

GUACAMOLE

avocado

coriandru verde

lime – suc&coaja rasa

rosii

ceapa rosie

ulei

sare&piper

Preparare

  • MOD DE PREPARARE
    Se curata ardeiul si ceapa si se taie jullienne. Se fac sauté intr-o cantitate mica de ulei, impreuna cu chimen si ardei verde iute pana cand ceapa devine translucida iar in tigaie se formeza sos de la ardei. Intre timp se taie carnea felii subtiri de 2-3 mm grosime si 2-3 cm lungime. Carnea se freaca cu putina sare, cumin si coriandru uscat macinat. Legumele se imping spre marginea tigaii formand astfel loc in centru unde vom pune carnea. Cand carnea este pe jumatate facuta se amesteca cu ceapa si ardeiul calit. Se adauga 1 lingura de pasta de tomate sau de ardei si se asezoneaza cu sare&piper. Se adauga coriandru verde si se stinge focul.
    Intr-o alta tigaie sau pe plita se aseaza tortilla si pe o parte si pe cealalta, pana aceasta devine moale.Se intinde tortilla si umple cu stuffing-ul format. Peste compozitie se presara putin cascaval ras. Se ruleaza torilla, iar la la partea unde se inchide se pune putin cascaval si se aseaza intr-o tigaie uscata sau pe plita pentru a se lipi.
    FRIJOLES REFRITOS
    Fasolea neagra se pune la inmuiat peste noapte. A-II-a zis se pune la fiert cu un morcov, o ceapa si putina telina. Dupa ce s-a fiert se scurge bine de apa si se trage la tigaie cu usturoi, cumin, coriandru uscat macinat si verde si ardei verde iute. Dupa ce am sotat se pune fasolea intr-un malaxor iar cand devine pasta se pune intr-un vas ceramic se presara cu cascaval ras si se pune la salamander pentru gratinare.

    GUACAMOLE
    Se aleg 2 avocado coapte. Se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Se stropeste cu putin suc de la o lime si se paseaza cu o furculita. Se curata o ceapa rosie si o rosie si se taie in cubulete. Se amesteca cu avocado. Se adauga putin ulei de masline si ardei verde iute coriandru verde , se asezoneaza cu sare&piper si se amesteca. De preferat a nu se face pasta. Se poate servi in jumatate de coaja ramasa de la avocado. Se serveste cu tortilla chips.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Carne de vita la cuptor cu mazare
Carne de vita la cuptor cu mazare
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tacos vegetarian
Tacos vegetarian
4 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: