Fasole batuta

De GineteGinete
(4.43/5 - 528 voturi)
52 comentarii

Ingrediente

- fasole uscata
- 2 morcovi
- 4 cepe
- 2 capatani de usturoi
- boia dulce
- ulei

Preparare

Se lasa fasolea la inmuiat in apa rece, de pe o zi pe alta si apoi se fierbe, schimband 4-5 ape. Adica se lasa sa dea cateva clocote si se strecoara, apoi se pune la loc in oala, se adauga apa fierbinte si tot asa, de 4-5 ori (e suficient, caci daca schimbam prea multe ape isi pierde gustul, iar daca nu schimbam sau sunt prea putine..... ups... nu va sfatuiesc). Se lasa sa fiarba in apa cu sare pana crapa bobul, spre final adaugam si morcovii intregi. Se toaca marunt (jumatate din cantitate) ceapa + usturoi si se calesc bine, pana devin crocante, stiu ca sunt multe persoane care nu suporta prajeala asta, dar este toata bunatatea gustului.
Dupa ce s-a fiert fasolea, avem grija sa mai ramana si zeama caci altfel iese prea uscata, se da prin robot impreuna cu morcovii. Se sareaza si apoi se adauga ceapa calita. Se amesteca bine, pana se incorporeaza tot uleiul. Apoi se prajeste restul de ceapa si usturoi, la care se adauga un varf de cutit de boia dulce si se presara.

Întrebări:



De GineteGinete





Punctează această reţetă:

Comentarii (52):

27/01/2015

1° Inepție mai mare nu am auzit, anume, să schimbi apa de n ori. Ori mănânc fasole ori mănânc spălătură de fasole.Așa procedezi și cu mazărea, lintea.... ??? Treaba cu flatulența este o exagerare,sunt chestii fiziologice,inerente care nu pot fi evitate(excluse)(cu câte fibre alimentare consumi mai mult.....!).Făceam și eu odată așa dar, mi-am dat seama că nu are nicio logică. 2° Spun unii, ce atâtea legume ? Puneți tot ce se poate, cu cât mai multe și variate, cu atât mai gustoasă va ieși. Usturoiul (crud și zdrobit) și-l pune ficare în funcție de toleranță). 3° Și în final rântașul, eu am probleme gastro și procedez așa : ÎNÂBUȘ ceapa (cratița acoperită) la foc foarte mic(la început se fierbe în sucul propriu iar,mai târziu completezi cu apă) După ce s-a făcut adaugi suc(pastă,bulion) de roșii, mai lași un pic și gata ! Gabriel55

(0) (0) Abuz
27/03/2015

Am dat doar un punct pentru apele aruncate la fierberea fasolei. Nu se arunca nici o apa ca se duc toate mineralele daca a fost pusa la muiat de seara pana dimineata. Se va muia celuloza care ne-ar face probleme...Fasolea se fierne cu cimbru, foi de dafin 1-2buc. iar sarea se pune numai la sfarsit. In rest se poate face reteta cum a fost scrisa.. Daca se fierbe la oala sub presiune este gata intr-o ora...

(0) (0) Abuz
18/03/2016

Ce nam inteles este ca nu ati precizat cum se taie ceapa marunta sau lunguiata nu stiu cum ii zice eu asa ii zic ,iar in legatura cu fasolea eu procedez altfel (o pun in apa fierbinte iar dupa aprox 45 min o pot pune la fiert asta in caz ca uitati sa o puneti din ziua precedenta in apa rece)

(0) (0) Abuz
27/01/2015

IN AFARA DE MORCOV SE MAI POT PUNE CEVA ALBITURA (PASTIRNAC SAU PATRUNJEL ) + TELINA . oBLIGATORIU PUNETI LA FIERT , CATRE SFIRSIT 1-2 FRUNZE DE DAFIN + CITEVA BOABE DE PIPER SI UN PRAF DE CIMBRU .ARUNCATI CIND E APROAPE GATA FIERT SI 1 ARDEI GRAS TOCAT MARUNT

(2) (0) Abuz
04/04/2015

Daca in a treia apa se adauga un varf de cutit de bicarbonat ,ies toate gazele,iar boabele raman fara pielite , si nu mai este problema cu balonarea !!INCERCATI SI VETI VEDEA !

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
17/02/2015

E o eroare sa schimbi de atatea ori apa..sarea se pune la sarsit, astfel fasolea fierbe mai repede si e mai gustoasa. Exista retete mai bune.

(0) (0) Abuz
27/01/2015

Delicios, si chiar are nevoie de telina, foi de dafin si piper la fierbere. Este mai gustoasa, chiar si fara uleiul de deasupra cu ceapa

(0) (0) Abuz
27/01/2015

Nu stiu ce rost au alte legume (telina, patrunjel) si foaia de dafin pentru ca ,atunci, va iesi ca o iahnie in ce priveste gustul.

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Daca fierbe cu sare , de ce se mai adauga sare la final ? (stiam ca fasolea nu se fierbe cu sare), PASTE FERICIT !

(1) (0) Abuz
04/04/2015

Super buna,se poate adauga si putina boia iute pentru cei ce-o doresc mai picanta ...Pofta Buna !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Salata de fasole boabe-Petitchef


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale