Petitchef

Fasole batuta

Aperitiv
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
  • Fasole batuta
  • Fasole batuta, poza 2
  • Fasole batuta, poza 3
  • Fasole batuta, poza 4
  • Fasole batuta, poza 5
  • Fasole batuta, poza 6
  • (4.13/5 - 97 voturi)
  • 12
  • 59
Fasole batuta
 
O mancare nelipsita si foarte buna in post!

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g boabe de fasole

2 cepe


sare


Pentru prajeala:

4-5 cepe

bulion

un pic de cimbru

boia de ardei dulce

Preparare

  • Fasolea se pune la foc in apa cu sare, se lasa sa fiarba bine si aruncam prima apa. Spalam fasolea si o punem la fiert in apa mai multicica cu sare, ceapa tocata si morcovul. Cand boabele au fiert, le scurgem daca este prea multa apa si le pasam cu blenderul. Aranjam in castronele.
  • Cat timp fasolea fierbe, este bine sa ne apucam de prajeala asrfel: taiam ceapa julien, o punem la prajit, punem apoi bulionul si mirodeniile. Deasupra fiecarui castronel cu fasole punem cateva linguri de prajeala. Deasupa am pus putin cimbru.


Comentarii (12):

constanta_s2014
constanta_s2014, 02/04/2016

Draga mea, daca pui sare de la inceput in fasole e clar ca nu ai facut niciodata si habar nu ai despre ce vorbesti. Daca pui sare la inceput in apa in care fierbe fasolea o sa ai parte de o fasole in care o sa-ti spargi dintii sau o sa strici bunatatea de blender. La fasole sarea se pune intotdeauna dupa ce a fiert. Dealtfel si restul retetei e foarte neclar. Eu stiu ca fasolea batuta se face cu usturoi (se mai face si cu ceapa cruda dar atunci se numeste "icre de fasole"). Deci, unde e usturoiul pentru ca daca nu pui nimic in ea nu are niciun gust. Cat prajesti ceapa ? O inmoi, o rumenesti sau o caramelizezi? Fii mai explicita te rog cu detaliile retetei, nu pentru mine caci eu fac fasole batuta de vreo 35 de ani, ci pentru incepatoare(ori).

(2) (0) Abuz
04/10/2017

Bravo Constanta ! Fasolea batuta (sau facaluita cumm se spune in Dobrogea), fara usturoi, nu are niciun farmec. Usturoiul si garnitura de ceapa cu mirodenii, ii da gustul acela care te face sa nu te mai poti opri din mancat. Si, da! Cu prajeala ! Nu suna amenintator si imbietor. Ne-am cam obisnuit sa facem din tantar armasar. Mergeti in Ardeal, Maramures, sa vedeti cat de sanatosi sunt locuitorii acelor zone,"cu bujori in obrajori", desi mananca mereu "slana" groasa de 10 cm, carnati,prajeli si le sting cu palinca. Iar noi, ceilalti, care nu mai putem de frica prajelilor, grasimilor, e-urilor, etc, suntem palizi si lipsiti de vlaga, dar suntem "in trend". Se exagereaza...ca de obicei.

(1) (0) Abuz
02/04/2016

De fasole goala pasata, n-am mai auzit. Pe langa ca se pun diferite condimente in ea, fasolea batuta se si subtiaza cu lapte sau zeama in care a fiert fasolea, si se adauga ulei. Nu e foarte complicat de facut fasole batuta, dar ce scrie la tine in reteta e o bataie de joc. Ma intreb in cazul absurd in care intr-adevar ai gatit-o, daca ai putut s-o mananci asa goala, fara nimic in ea, si tare ca magiunul.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
ancamaria, 02/04/2016

Prajeala, ce amenintator suna! eu stiu ca fasolea batuta se face altfel dar, ma rog, fiecare cu gustul si reteta lui.

(0) (0) Abuz
02/04/2016

Fasolea batuta fara prajeala nu are niciun farmec/gust...etc. Foarte buna, mananci de ti se bat nebunii la gura !

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
John Doe, 04/10/2017

Trebuie fiarta, taiata, batuta, prajita, calita, bagata in blender. Dar nu fasolea ci aceasta antigospodina!

(0) (0) Abuz
02/04/2016

Habar nu ai de cum se pregateste fasolea batuta! Nu stiu de ce mai publici asa de mari prostii culinare!

(0) (0) Abuz
25/04/2016

Doar dupa ce arunci prima apa speli fasolea? Pai cum, o pui la fiert murdara?

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
25/04/2016

Este de ras sau de plans ? Cred ca de amandoua !

(0) (0) Abuz
15/11/2013

Este excekenta!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: