Notifications: Căutare avansată

Zacusca de fasole boabe

(4.56/5 - 570 voturi)
113 comentarii


  • Zacusca de fasole boabe
  • Zacusca de fasole boabe, Poza 2
Tipul rețetei:
Altele
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
10 min
Gata în:
30 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 kg. fasole uscata
- 2 kg. gogosari
- 2 kg. capia
- 1 kg. ceapa
- 1 kg. morcov
- 1 capatana usturoi
- 1, 2 conopide
- 1 litru ulei
- 1 litru bulion
- sare, piper

Preparare

Etapa 1

Gogosarii si ardeii capia se coc si-apoi se decojesc sau la fel de bine se pot lasa cruzi. Noi asa i-a lasat, ca nu mai avea nimeni chef de copt, dupa atatea ture de rezistenta in fata plitei.

Etapa 2

Se toaca, deci, gogosarii si capia. Cu masina de macinat carne ar fi ideal sa faceti aceasta operatiune. Se incinge uleiul. Se adauga ceapa si se dinstuie bine; se adauga gogosarii si ardeii capia si se amesteca totul foarte bine. Morcovul se rade pe razatoarea mare si se adauga compozitiei.

Etapa 3

Dupa cca. o ora, dupa ce a scazut putin, se adauga fasolea fiarta si data prin masina de carne. Se adauga si conopida fiarta buchetele. Se fierbe totul 10-15 minute, se adauga bulionul, usturoiul maruntit, sare si piper dupa gust. Se lasa la foc foarte mic pana se ridica uleiul deasupra .

Etapa 4

Se pune zacusca in borcane fierbinti. Se serveste cu maxima pofta, afara, in soarele bland al toamnei.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (113):

5 / 5
Postat 17/10/2013, 08:02

Dupa cum arata se pare ca este buna.....eu nu gust mancarea niciodata cand o fac o vad dupa ochi daca e buna sau nu ....si oricum gatesc bine asa imi spun toti care au mancat si se pare ca le place....chiar foarte mult

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/06/2014, 12:20

Excelent ! Ai dreptate Laura , nici eu nu am rabdare sa stau linga plita sa-i coc ,
mai ales ca , ma duc din strainatate una- doua sa pun ceva pe iarna si sa ma intorc inapoi . Multumesc mult pentru reteta , Laura !

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 02/11/2013, 14:17

E foarte gustoasa, aceasta zacusca si foarte satioasa. Eu am facut o portie si acum, pentru ca deja s-a mancat pe jumatate, m-am gandit sa mai fac.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/09/2013, 11:54

Sigur e ft buna.O sa incerc sa o fac..am facut zacusca de fasole acum aprox 8-10ani si nu a tinut sper sa tina peste iarna (atunci a fermentat)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/08/2013, 15:29

Da, e foarte buna dar parerea mea e ca nu ar trebui pusa si conopida pt ca aceasta ii cam ie gustul la fasole . Oricum , e f buna . Felicitari.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/01/2014, 11:09

Dupa ingredientele mentionate trebuie sa fie foarte gustoasa am sa o fac si eu anul acesta...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/08/2013, 14:44

Cine afacut reeta asta sa imi zica daca tine peste iarna va rog frumos

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/10/2013, 08:57

Coeste ideala iarna mai ales in zilele de post
mentariul tău:

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/09/2013, 16:50

Acum pregatesc una, dar cu boabele de fasole...spre intregi!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/09/2013, 09:16

Nu amfacut cu usturoi am sa incerc sa fac .MERSI arata bine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale