Zacusca de fasole boabe

(4.56/5 - 571 voturi)
114 comentarii

  • Zacusca de fasole boabe
  • Zacusca de fasole boabe, Poza 2
Tipul rețetei:
Altele
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
10 min
Gata în:
30 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 kg. fasole uscata
- 2 kg. gogosari
- 2 kg. capia
- 1 kg. ceapa
- 1 kg. morcov
- 1 capatana usturoi
- 1, 2 conopide
- 1 litru ulei
- 1 litru bulion
- sare, piper

Preparare

Etapa 1

Gogosarii si ardeii capia se coc si-apoi se decojesc sau la fel de bine se pot lasa cruzi. Noi asa i-a lasat, ca nu mai avea nimeni chef de copt, dupa atatea ture de rezistenta in fata plitei.

Etapa 2

Se toaca, deci, gogosarii si capia. Cu masina de macinat carne ar fi ideal sa faceti aceasta operatiune. Se incinge uleiul. Se adauga ceapa si se dinstuie bine; se adauga gogosarii si ardeii capia si se amesteca totul foarte bine. Morcovul se rade pe razatoarea mare si se adauga compozitiei.

Etapa 3

Dupa cca. o ora, dupa ce a scazut putin, se adauga fasolea fiarta si data prin masina de carne. Se adauga si conopida fiarta buchetele. Se fierbe totul 10-15 minute, se adauga bulionul, usturoiul maruntit, sare si piper dupa gust. Se lasa la foc foarte mic pana se ridica uleiul deasupra .

Etapa 4

Se pune zacusca in borcane fierbinti. Se serveste cu maxima pofta, afara, in soarele bland al toamnei.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (114):

17/10/2013

Dupa cum arata se pare ca este buna.....eu nu gust mancarea niciodata cand o fac o vad dupa ochi daca e buna sau nu ....si oricum gatesc bine asa imi spun toti care au mancat si se pare ca le place....chiar foarte mult

(0) (0) Abuz
25/06/2014

Excelent ! Ai dreptate Laura , nici eu nu am rabdare sa stau linga plita sa-i coc ,
mai ales ca , ma duc din strainatate una- doua sa pun ceva pe iarna si sa ma intorc inapoi . Multumesc mult pentru reteta , Laura !

(0) (0) Abuz
02/11/2013

E foarte gustoasa, aceasta zacusca si foarte satioasa. Eu am facut o portie si acum, pentru ca deja s-a mancat pe jumatate, m-am gandit sa mai fac.

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Sigur e ft buna.O sa incerc sa o fac..am facut zacusca de fasole acum aprox 8-10ani si nu a tinut sper sa tina peste iarna (atunci a fermentat)

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Da, e foarte buna dar parerea mea e ca nu ar trebui pusa si conopida pt ca aceasta ii cam ie gustul la fasole . Oricum , e f buna . Felicitari.

(0) (0) Abuz
13/01/2014

Dupa ingredientele mentionate trebuie sa fie foarte gustoasa am sa o fac si eu anul acesta...

(0) (0) Abuz
23/08/2013

Cine afacut reeta asta sa imi zica daca tine peste iarna va rog frumos

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Coeste ideala iarna mai ales in zilele de post
mentariul tău:

(0) (0) Abuz
03/09/2013

Acum pregatesc una, dar cu boabele de fasole...spre intregi!

(0) (0) Abuz
24/09/2013

Nu amfacut cu usturoi am sa incerc sa fac .MERSI arata bine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Salata de fasole boabe-Petitchef


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale