Petitchef

Pireu de fasole uscata (fasole frecata)

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Preparare

  • Fasolea daca nu este noua, atunci se alege si se pune la inmuiat in apa , cel mai bine peste noapte. A doua zi se scurge, se clateste si se pune la fiert in apa atit cit sa treaca peste boabele de fasole, cu ingredientele de mai sus, spalate , curatate si lasate intregi,in afara de usturoi.
  • Cind fasolea este fiarta, se scurge, dar zeama se pune deoparte. Cine doreste, poate sa scoata legumele si sa faca doar fasolea pireu. A indepartat doar frunzele de dafin si legumele le-am last impreuna cu fasolea.
  • Deci fasolea scursa se freaca- aceasta metoda in ziua de astazi este relativa., deoarece cu un Blender sau Mixer-bat/vertical., fasolea se face pireu cu coaja si legume cu tot si este mult mai sanatoasa.
  • Dar daca totusi trebuie sa se decurga la metoda clasica/manuala, atunci fasolea se zdrobeste inainte cu , se pune intr-o sita si cu ajutorul unei lingure se freaca , pnind cite un strop din zeama in care s-a fiert, pina ce in sota ramin doar cojile.
  • In final, egal cu ce fasolea s-a facut pireu, acesta se amesteca daca este necesar cu ceva din zeama in care s-a fiert si cu usturoiul trecut prin presa sau razatoare si se degusteaza condimentind pireul dupa gust cu sare si piper. Mai departe se continua cu prepararea sosului de ceapa.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de fasole uscata
Ciorba de fasole uscata
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de fasole uscata
Supa de fasole uscata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Fasole frecata
Fasole frecata
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.