Petitchef

Salata de vara cu patrunjel, avocado si ardei capia

Sincer sa spun, totul a plecat de la cartofi natur pe care intentionam sa-i servim cu patrunjel si sos de stridii. Dar iata ca am derivat putin si am ajuns la aceasta salata minunata de vara – chiar daca nu mai e vara, eu sunt nostalgica – pe care pe parcurs am imbogatit-o si cu avocado.

Antreuri
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Am curatat intai cartofii dupa care i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert. Cat timp cartofii au stat la fiert, am taiat ardeiul capia cubulete, la fel si avocado tot cubulete, iar patrunjelul l-am taiat fin. Pe toate le-am amestecat intr-un castron.

    Ca sa nu oxideze avocado si pentru un plus de aroma in acelasi timp, am stors zeama de la o jumatate de lamaie peste ce aveam in castron.

    Cand s-au fiert cartofii, i-am scurs si i-am spalat putin intr-un jet de apa rece, apoi i-am asezat si pe ei in castron alaturi de celelate ingrediente. Ca mirodenii am folosit doar sare, piper alb si putin oregano.

    Este o salata usoara, nutritiva si delicioasa. Poate fi servita in chip de garnitura pe langa preparate din carne sau simpla.
    Noi am servit cu sos de stridii.


Întrebări:




Comentarii:

29/10/2014

Asa si ce-i cu sosul de stridii? Mi se pare pus de amorul artei in reteta, ca na suna bine "sos de stridii". Nici nu stiam ca exista asa ceva. Explain please. Nu se poate inlocui cu altceva? Thank you.

(0) (0) Abuz
08/09/2013

Salatele sunt preferatele mele.usor de facut,sanatoase si la indemana cricui,doar iti trebuie putina imaginatie.

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Gustoasa

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Foarte gustos si sanatos

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Folositi la salate in loc de patrunjel,marar ,e nemaipomenit de savor

(0) (0) Abuz
gatituleojoaca
Răspuns gatituleojoaca:

Intr-adevar este tare savuros. Am si salate cu marar.


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează