Petitchef

Tarta cu spanac si carne tocata.

Antreuri
8 porții
30 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
300 g spanac

300 g carne de porc (eu am folosit fleica)

2 cepe uscate

2-3 catei de usturoi

4-5 fire de ceapa verde

o legatura de patrunjel

3-4 oua

un galbenus

faina

ulei

unt

sare,piper

Preparare

  • Spanacul se curata, se spala, apoi se taie in bucati mai mari.Se pune intr-o oala, acoperim cu apa , condimentam cu sare si lasam la fiert.
    Separat intr-o tigaie incalzim putin unt si calim cepele pe care le-am spalat, le-am curatat si le-am taiat marunt.Adaugam si usturoiul taiat rondele si lasam la calit pana cand totul prinde o culoare aurie.
    Splam carnea , o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat .Odata cu carnea dam prin masina de tocat si patrunjelul si ceapa verde.Amestecam bine si apoi adaugam compozitia de carne in tigaia cu ceapa si usturoiul calit.Condimentam cu sare si piper dupa gust , amestecam bine si lasam pe foc pana scade bine.
    Intre timp lasam la scurs spanacul ,il tocam cu ajutorul unui cutit de lemn sau putem sa il dam prin robot(eu prefer sa il tai cu cutitul de lemn pentru ca dat prin robot se obtine o pasta ).
    Dupa ce amestecul de carne este bine scazut , se trage tigaia de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se amesteca cu spanacul si ouale .Numarul de oua folosit este in functie si de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.Se gusta de sare si piper.
    Se unge o tava de tarta cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia de mai sus.Se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor timp de aproximativ 50 min.( este in functie de cuptorul fiecaruia).Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in forma iar apoi scoatem pe un platou si taiem.

Poze

Tarta cu spanac si carne tocata., poza 1Tarta cu spanac si carne tocata., poza 2



Comentarii:

24/02/2014

Excelenta! eu am adaugat orez si ardei iute, am folosit carne tocata de curcan si 1kg de spanac asa ca carnea a fost cam invizibila in tava mea dar a ne-a placut si-o sa mai fac. multam de reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/03/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
15/08/2013

F buna

(0) (0) Abuz
13/05/2013

Buna

(0) (0) Abuz
09/04/2013

Gustos! Eu am adaugat si ciuperci si chiar s-a mancat cu placer. Bravo!

(0) (0) Abuz
16/11/2012

Nu este tarta ,este budica,sufle de spanac

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 24/04/2012

Buna , mai Medi !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu spanac si feta
Tarta cu spanac si feta
8 porții
1h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta de spanac cu migdale
Tarta de spanac cu migdale
6 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si carne tocata.
Tarta cu spanac si carne tocata.
8 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta regilor-varianta mini
Tarta regilor-varianta mini
12 porții
1h25m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - Petitchef
Tarta cu smochine - Petitchef
7 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta Regilor cu raclette
Tarta Regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne tocataRetete cu carne tocataRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: