Petitchef

Tarta cu telemea si rosii

Antreuri
4 porții
10 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:

1. 400 gr aluat de foietaj

2. 350 gr telemea de oaie scursa bine

3. 300 gr smantana

4. 2 oua

5. 2-3 rosii

6. piper

Preparare

  • Ochii vad, burtica pofteste :) . Cand am vazut zilele trecute tarta aceasta la Edith am stiut ca va sta curand si pe masa noastra. Rosiile incep sa prinda gust si culoare, taranii ne imbie cu branza proaspata, asa ca nu am stat pe ganduri.

    Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade.
    Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec (foto 2). Rosiile le feliezi subtire (foto 3). Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni umplutura si asezi uniform rosiile (foto 4). Presari piper si bagi la cuptor pentru 30-35 de min. Optional, in umplutura poti amesteca si o legatura de ceapa verde taiata marunt sau marar tocat.

    Lasi putin tarta in forma sa se racoreasca si sa se dezumfle. Desi nu se taie feliile la fel de estetic, mi s-a parut mai gustoasa calda decat rece, dar se poate servi in ambele variante. Pofta buna!

Poze

Tarta cu telemea si rosii, poza 1Tarta cu telemea si rosii, poza 2Tarta cu telemea si rosii, poza 3


Comentarii:

Miahaeladia, 15/09/2018

Exceptionala.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/08/2017

WOW..... very good (foarte buna) Multumesc.

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Felicitari pt. reteta si gustoasa. Sigur o voi gati in mod repetat pt. familia mea.

(0) (0) Abuz
28/05/2015

Interesant,par OK

(0) (0) Abuz
27/05/2015

Imi place !

(0) (0) Abuz
19/01/2012

Oooooooooooooooooo

(0) (0) Abuz
07/08/2011

Ok o sa o incerc

(0) (0) Abuz
27/07/2011

Foarte gustoasa!

(0) (0) Abuz
24/07/2011

Dupa asa o prezentare sigur va sta si pe masa mea cat de curand ! FELICITARI !

(1) (0) Abuz
18/07/2011

Este super buna si merita de incercat. O hrana excelenta de sezon si cred ca este buna pt. toate anotimpurile.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si telemea
Tarta cu spanac si telemea
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu spanac si telemea
Tarta cu spanac si telemea
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu rosii, masline si ciuperci
Tarta cu rosii, masline si ciuperci
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de varaSucul de rosii: 7 beneficii esentiale pentru sanatate si frumuseteSucul de rosii: 7 beneficii esentiale pentru sanatate si frumusete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: