Petitchef

Yakitori

Yakitori! Aceste frigarui japoneze ce combina carnea de vita marinata intr-un sos Yakitori si branza tare.
Aceasta reteta este o creatie a restaurantelor japoneze din Franta care stiu cat de mult le place francezilor branza, spre deosebire de japonezi :-)
Antreuri
8 porții
15 min
1 oră
4 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Sos Yakitori:

Materiale

  • 8 frigarui

Preparare

  • Etapa 1 - Yakitori
    Taiati marunt ceapa verde: veti avea nevoie doar de partea verde. Amestecati amidonul de porumb cu putină apa (aproximativ 1 lingura).
  • Etapa 2 - Yakitori
    Turnati sosul de soia, apa, zaharul brun si otetul de orez intr-o cratita. Adaugați ceapa verde si catelul de usturoi zdrobit. Se lasa sa se caramelizeze aproximativ 3 - 5 minute la foc mare, amestecand.
  • Etapa 3 - Yakitori
    Adaugati amestecul de amidon de porumb si apa si amestecati pentru a ingrosa sosul. Strecurati apoi acest sos printr-o sita.
  • Etapa 4 - Yakitori
    Amestecati carpaccio de vita cu sosul (puteti opri putin sos deoparte pentru a scufunda frigaruile la gustare sau le ungeti la gatit). Puneti la rece timp de 1 ora.
  • Etapa 5 - Yakitori
    Taiati branza Emmental in 8 bucati dreptunghiulare egale si infigeti frigarui in ele.
  • Etapa 6 - Yakitori
    Infasurați feliile de carne de vita marinate in jurul betisoarelor de branza.
  • Etapa 7 - Yakitori
    Incalziti putin ulei vegetal intr-o tigaie, apoi asezati frigaruile in tigaie. Gatiti aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Puteti unge frigaruile cu sos in timpul gatirii, daca doriti.
  • Etapa 8 - Yakitori
    Iata, frigaruile tale sunt gata! Presarati susan sau ceapa verde tocata si savurati imediat.

Observații:

Frigaruile tale nu sunt suficient de fragede la sfarsitul gatitului? Inainte de servire, acoperiti tava timp de cateva minute, astfel incat branza sa se topeasca in continuare.

Poze

Yakitori, poza 1
Yakitori, poza 2
Yakitori, poza 3
Yakitori, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasii de vita cu susan si ceapa verde
Fasii de vita cu susan si ceapa verde
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
Rețetă Rulou de carne de vita umplut cu orez
Rulou de carne de vita umplut cu orez
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Hamburger in stil Sloppy Joe
Hamburger in stil Sloppy Joe
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei