Petitchef

Pui Sichuan

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru inceput, punem ciupercile urechi de lemn intrun bol si turnam peste ele apa fierbinte, pentru a le hidrata, si le tinem cel putin 30 de minute.
  • Spalam pulpele de pui in apa rece, le stergem cu prosoape de hartie si le taiem cubulete.Luam o punga, punem bucatile de pui in ea si turnam amidonul peste carne. Agitam bine punga in asa fel incat toate bucatelele de carne sa fie acoperite de amidon.
  • Pentru garnitura, taiem juliene ardeii si zuchinii. Ciupercile hidratate, le taiem in bucati mai mici si eliminam din ele, partea mai lemnoasa a ciupercii.
  • Mugurii de soia, ii spalam bine si ii punem intro strecuratoare, pentru a se scurge apa.Ceapa verde o tocam marunt - partea verde - si partea alba o taiem in bucati de cel mult 2 cm. Intrun wok, punem uleiul de arahide la incins, si punem usturoiul la prajit. Cum incepe sa-si lase aroma prin bucatarie, punem si carnea de pui si amestecam bine in asa fel incat carnea sa devina rumena.
  • Intre timp, pregatim sosul de soia, otetul de orez, zaharul si apa. A dizolvat zaharul in apa fierbinte . Adaugam toate aceste ingrediente in tigaia cu carnea de pui. Micsoram flacara si amestecam permanent in tigaie, pana cand, sosul scade aproape complet.
  • In timp ce carnea se lasa sa fiarba in sosul din tigaue, preparam garnitura asa cum am facut-o de mai multe ori, dar o repetam acum:Incingem wokul si punem uleiul de arahide la incalzit. Toate legumele taiate julien, se introduc in wok si se prajesc, amestecandu-se permanent. Dupa maxim 2 minute, introducem ciupercile "Urechi de Lemn" si mugurii de soia si mai prajim inca 30 de secunde, doar atat cat sa se incinga si ele.
  • In tigaia cu carnea de pui, punem acum piperul Sichuan si ceapa verde . Si mai prajim maxim 1 minut. Facem montajul pe farfurie, si ornam cu ceapa verde.


Poze

Pui Sichuan
Pui Sichuan - poza 2
Pui Sichuan - poza 3
Pui Sichuan - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

27/10/2013

Bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

(0) (0) Abuz
11/03/2012

Foarte bun

(0) (0) Abuz
08/10/2011

..Ca la mama lui!! Felicitari! O sa o incerc si eu, cat de repede!!
Lili

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minute Retete cu carne de pui gata in 30 minute Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează