Pui sichuan
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
-
Pui cu miere si mustar
-
Pui cu lamaie la cuptor
-
Pui teriyaki cu sosul japonez dulce și savuros pe care îl vei iubi!
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Pentru inceput, punem ciupercile urechi de lemn intrun bol si turnam peste ele apa fierbinte, pentru a le hidrata, si le tinem cel putin 30 de minute.
- Spalam pulpele de pui in apa rece, le stergem cu prosoape de hartie si le taiem cubulete.Luam o punga, punem bucatile de pui in ea si turnam amidonul peste carne. Agitam bine punga in asa fel incat toate bucatelele de carne sa fie acoperite de amidon.
- Pentru garnitura, taiem juliene ardeii si zuchinii. Ciupercile hidratate, le taiem in bucati mai mici si eliminam din ele, partea mai lemnoasa a ciupercii.
- Mugurii de soia, ii spalam bine si ii punem intro strecuratoare, pentru a se scurge apa.Ceapa verde o tocam marunt - partea verde - si partea alba o taiem in bucati de cel mult 2 cm. Intrun wok, punem uleiul de arahide la incins, si punem usturoiul la prajit. Cum incepe sa-si lase aroma prin bucatarie, punem si carnea de pui si amestecam bine in asa fel incat carnea sa devina rumena.
- Intre timp, pregatim sosul de soia, otetul de orez, zaharul si apa. A dizolvat zaharul in apa fierbinte . Adaugam toate aceste ingrediente in tigaia cu carnea de pui. Micsoram flacara si amestecam permanent in tigaie, pana cand, sosul scade aproape complet.
- In timp ce carnea se lasa sa fiarba in sosul din tigaue, preparam garnitura asa cum am facut-o de mai multe ori, dar o repetam acum:Incingem wokul si punem uleiul de arahide la incalzit. Toate legumele taiate julien, se introduc in wok si se prajesc, amestecandu-se permanent. Dupa maxim 2 minute, introducem ciupercile "Urechi de Lemn" si mugurii de soia si mai prajim inca 30 de secunde, doar atat cat sa se incinga si ele.
- In tigaia cu carnea de pui, punem acum piperul Sichuan si ceapa verde . Si mai prajim maxim 1 minut. Facem montajul pe farfurie, si ornam cu ceapa verde.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: