Se freaca drojdia cu 2 linguri de zahar si 50 ml lapte caldut , dupa care se presara deasupra putina faina sa se faca maiaua . Se lasa la loc cald pana creste . Se amesteca nuca cu zaharul si laptele caldut .
Intr-un lighenas se toarna faina si celelalte ingrediente + maiaua crescuta si se framanta pana se omogenizeaza si iasa un aluat moale si usor de modelat.
Se imparte in doua aluatul framantat . Prima parte se imparte in 4 sau in 3 in functie de tava in care coacem sau cat de inalt vrem sa fie baigli.
Pe masa infainata se intinde fiecare bila si cu ajutorul unui cutit de unt sau spatule se intinde egal pe toata foaia de aluat compozitia de nuca .
Se ruleaza cu grija si se pune in tava tapetata cu hartie de copt . pus 3 bucati intr-o tava lasand loc intre ei sa creasca. Se ung baigli cu galbenus cu pensula si se dau la cuptorul incins la 180 grade circa 30 minute .
Dupa preferinte la sfarsit cand se scot din cuptor se presara zahar pudra vanilat . Se acopera cu un prosop de bucatarie si se taie cand s-au racit perfect ca sa nu se cruzeasca aluatul.
Comentarii:
Minunati
Imi amintesc de adolescentam Mancam asa ceva la Timisoara. Era un local langa Lactobarul din centru.
Incantata
Deliciosssssss!!!!!