Petitchef

Prajitura Petre Roman

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
146 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 1.53 (0.19€/porție)

Preparare

  • Se pun toate ingredientele ,inafara de unt , intr-o craticioara incepand cu faina apoi se pun pe foc la foc incet. Se amesteca continua pana se ingroasa . Se lasa la racit.
  • Untul se freaca spuma apoi se amesteca cu crema preparata anterior, dar atentie sa fie rece.
  • Pentru montarea prajiturii avem nevoie de 400 gr zahar pentru caramel , iar pentru glazura folosim cele 3 albusuri ramase de la crema ,batute spuma pe abur impreuna cu 150 gr zahar ,iar pentru decor daca doriti, un pic de ciocolata topita .
  • Se pune zaharul intr-o craticioara si se pune pe foc. Se amesteca din cand in cand iar cand tot zaharul este topit si are o culoare aurie inchisa se poate inlatura de pe foc.
  • Se pun doua din cele trei blaturi unul langa celalalt . Se toarna caramelul peste cele doua blaturi in cantitati egale si se niveleaza. Se lasa la racit.
  • Cand caramelul s-a racit se poate monta prajitura. Se pune un blat cu caramel pe un platou peste care se pune 1/2 din crema preparata. Peste crema se pune al doilea blat cu caramel si restul de crema.
  • Se niveleaza bine apoi se pune ultimul blat cel fara caramel peste care se pune spuma batuta pe abur. Ciocolata se topeste , se lasa un pic la racit sa nu fie foarte calda apoi se toarna peste spuma formand linii. Daca doriti puteti pune ciocolata rasa .

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 146Kcal
  • Carbo: 18.6g
  • Grăsimi: 5.6g
  • Grăsimi sat.: 0.9g
  • Proteine: 4.5g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 11.7g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (51g)


Poze

Prajitura Petre Roman
Prajitura Petre Roman - poza 2
Prajitura Petre Roman - poza 3
Prajitura Petre Roman - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2013

Foarte bune prajituri

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează