Petitchef

Prajitura fina cu ness

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 300 g. de zahar se adauga nuca macinata, amestecand usor de sus in jos apoi se adauga si lingura de faina.
  • Din compozitia obtinuta se coc pe rand 3 foi..pe fundul tavii tava trebuia unsa foarte bine si tapetata cu faina...recunosc ca mi-a fost un pic greu sa le dezlipesc de pe tava m-a ajutat de un cutit cu care a trecut frumos de jur imprejur.
  • Foile se coc in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 10-15 minute.
  • Pt crema:
    galbenusurile se freaca bina cu 300 g. zahar si cu o lingura de ness dizolvata intr-o lingura de apa.
  • Crema se pune la bain-marie si se amesteca mereu pana aceasta capata consistenta unei smantani mai grosute.
  • Untul de la temperatura camerei se mixeaza putin apoi se incorporeaza crema RECE lingura cu lingura.
  • Puteti sa strecurati in crema putin miez de nuca maruntit foile se umplu cu crema, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema puteti sa pudrati cu zahar si/sau cu ness.


Poze

Prajitura fina cu ness
Prajitura fina cu ness - poza 2
Prajitura fina cu ness - poza 3

Întrebări:




Comentarii (19):

Carmen, 30/12/2019

Este super buna, gatesc aceasta reteta de ani buni, nu ne saturam de ea.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2019

Este delicioasa, eu fac acesta reteta de cativa ani. Se topeste in gura.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
LEONTINA, 16/12/2018

Super reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
doinaru, 12/07/2016

Eu faceam aceasta prajitura copiilor mei si in loc de ness foloseam Nessquik sau cicoare .Este foarte buna. In text se spune ceva de o poza , unde e ? Foile se coc la 150-180 gr. si e mai usor daca folosesti hartie de copt in loc sa ungi si sa tapetezi tava.

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
14/01/2014

Pentru cineva care nu suporta blaturile asta e prajitura cu blat excelenta pentru ca nu il simti. Se topeste in gura!!!!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
08/06/2013

Singurul bemol: nu scrie teperatura la care se coc foile.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
17/04/2014

DELICIOASA!

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Delicioasa! ! !

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
17/12/2013

Imi place...

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează