Prajitura matusii
Ingrediente
8
Cost estimat: 8.87Euros€ (1.11€/porție)
Rețete inrudite
-
Prajitura bounty-petitchef
-
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
-
Prajitura cu iaurt la microunde
-
Prajitura cu banane si pepite de ciocolata - vegana si fara gluten
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Blat: 6 albusuri se bat cu 200 gr. zahar. Se adauga nucile pisate.
Se unge o tava cu ulei, se pune hartie pergament(se unge si hartia cu ulei), se pune compozitia in tava. Se coace la 180 grade timp de 20min. Se scoate tava din cuptor, se inlatura hartia pergament.Dupa ce s-a racit se pune pe o folie de aluminiu zahar pudra, peste care se pune blatul.
Intre timp se face crema.
Intr-o cratita de aluminiu se pune pe foc 1+1/2 cana lapte, 4 lg zahar si 4 lg faina. se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase. Se adauga si cele 6 galbenusuri. Se lasa la racit. Se adauga un pachet de unt la temperatura camerei, esenta vanilie si zahar vanilat.
Se taie blatul in 2 parti egale. Se pune crema intre cele 2 foi.
Se pune la rece pentru minim 12 ore.
Incercati-o! Merita!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 558Kcal
- Carbo: 45.7g
- Grăsimi: 34.9g
- Grăsimi sat.: 5.1g
- Proteine: 12.6g
- Fibre: 2.9g
- Zahăr: 36.9g
- ProPoints: 15
- SmartPoints: 22
Informații nutriționale pentru 1 porție (142g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Cristiana,
20/03/2019
Eu o tin la congelator. Este cea mai delicioasa prajitura!
am gătit această rețetă

Camelia,
07/12/2018
Arata tare bine . Am sa incerc reteta in acest weekend.Petitchef esti cel mai tare !!!!!
F