Prajitura maria-elena
Ingrediente
8
Blatul 1 :
Blatul 2 :
Crema :
Rețete inrudite
-
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
-
Prajitura bounty-petitchef
-
Prajitura cu iaurt la microunde
-
Prajitura cu banane si pepite de ciocolata - vegana si fara gluten
Preparare
Preparare2 ore
Gătire25 min
- Preparam blatul 1 :
Albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. - Preparam blatul 2 :
Alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. - Preparam crema :
6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte,apoi se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. - Crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Pune 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata.
- Prajitura se asambleaza astfel : blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.
Dulcesarat
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!