Iată un acompaniament original și gustos: Cartofi prăjiți din manioc! Acest tubercul versatil și gustos este o comoară culinară în America Latină, unde este apreciat într-o mare varietate de forme precum arepas și uneori ca desert. Dintre toate aceste variante, preferatul nostru este în mod clar preparatul prăjit, dar care de multe ori nu este cel mai sănătos... Pentru asta, nu vă panicați, ne scoatem Air fryerul pentru a prepara cartofi prăjiți ultra-crocanți, săraci în grăsimi! :-)
Curățați maniocul cu un cuțit ascuțit și tăiați-l în bucăți mari.
Puneți bucățile de manioc într-o oală mare cu apă suficientă pentru a le acoperi. Aduceți apa la fiert și gătiți maniocul timp de 10-15 minute sau până când este fraged, dar nu prea moale (pentru a preveni căderea în friteuză).
Scurgeți maniocul și lăsați-l să se răcească. Tăiați-l în bețe mai subțiri și puneți-le într-un castron. Adăugați ulei de măsline, sare, praf de usturoi și boia dulce. Amestecați bine.
Ungeți ușor friteuza cu aer cu puțin ulei folosind un spray sau o pensulă. Așezați bețele de manioc, asigurându-vă că nu se ating.
Gătiți cartofii prăjiți de manioc la 200°C in modul „Air Fry” timp de 10-15 minute sau până când devin aurii si crocanți.
Scoateți cu grijă coșul și lăsați cartofii prăjiți să se odihnească câteva minute înainte de servire. Acest lucru le va permite să se răcească puțin și să rămână crocanți mai mult timp. Poftă bună!
Pot congela cartofi prăjiți cu manioc pentru a îi păstra și a îi reîncălzi mai târziu? Vă recomandăm să congelați cartofii prăjiți de manioc după fierbere și înainte de a îi pune în friteuza cu aer. Astfel puteți prepara mai multe porții și le aveți pregătite în congelator pentru a le prăji în friteuza cu aer ori de cate ori vreți! Timpul de gătire va fi însă puțin mai lung, deoarece cartofii prăjiți din manioc vor fi înghețați.
Pot adăuga condimente suplimentare? Da, puteți adăuga alte condimente pentru a da un gust diferit. Chimionul și ardeiul cayenne sunt opțiuni bune, dar puteți încerca și ierburi aromatice precum oregano, coriandru, pudră de usturoi, turmeric, printre altele.
Ce sosuri ar trebui să folosim pentru a însoți cartofii prăjiți din manioc? Îi puteți însoți cu o varietate de sosuri, precum guacamole, sos de roșii, sos chili, sos de iaurt sau sos de arahide. Alegeți-vă preferatul!
Este posibil să pregătim această rețetă de cartofi prăjiți în cuptor în loc de friteuză? Da, puteți prepara cartofi prăjiți din manioc la cuptor. Pentru a face acest lucru: puneți cartofii prăjiti din manioc pe o tava de copt acoperită cu hârtie de copt. Apoi coaceți-i la o temperatură de 200°C timp de 15-20 de minute sau până devin rumeni și crocanți la exterior.