Petitchef

Burek cu carne ( reteta laura laurentiu)

Antreuri
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 pachet foi placinta

600-700 gr carne tocata- de vita am folosit eu

3 cepe

1 ardei gras + 1 morcov ras ( la Laura nu am regasit aceste legume, dar la mine tot rataceau prin frigider.. :) )

1 ceasca ulei

ierburi uscate ( oregano ,busuioc) + sare, piper, boia

PENTRU FINISARE : 1 ou+ 100 ml smantana+ 100 ml apa minerala

Preparare

  • 1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit.
    2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie unsa cu cateva picaturi de ulei; peste stratul de foi punem 1/3 din continutl de carne, apoi continuam in acelasi mod punand un alt strat de foi si tot asa, la final avnd deasupra foi de placinta- a rezultat 4 starturi cu foi placinta si 3 cu mix de carne!
    3. Dupa ce am asamblat placinta o vom si portiona ( ca sa ne fie mai usor dupa coacere), iar peste adaugam un amestec din ou + smantana + apa minerala....si cam asta e tot!

    4. Dam la cuptor, la foc mediu cca 3 sferturi de ora - observam cand se rumenste ca e gata!
    5. Odata facuta aceasta placinta cu carne se lasa la racit, apoi o vom taia urmand liniile trasate initial.

Poze

BUREK CU CARNE ( RETETA LAURA LAURENTIU), poza 1BUREK CU CARNE ( RETETA LAURA LAURENTIU), poza 2BUREK CU CARNE ( RETETA LAURA LAURENTIU), poza 3


Comentarii (24):

22/02/2017

Am gatit aceasta reteta si este intradevar buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/07/2017

Hai ca m-a dat gata descrierea copy/paste in engleza, dar nu reusesc sa ghicesc ce a dorit sa exprime cea/cel care a comis-o ! Nu are nicio relevanta, nu contrazice si nici nu completeaza reteta oferita de Alinutza.

(1) (0) Abuz
Olga, 14/07/2017

Ciupercile adauga un plus de savoare unei asemena placinte. Incercati la calirea cepei si a morcovului sa adaugati cateva ciuperci feliate! Merita!

(1) (0) Abuz
23/02/2017

Buna idee

(0) (0) Abuz
22/02/2017

Rapida ,gustoasa!!

(0) (0) Abuz
nimeni, 22/02/2017

Placinta cu carne,placinta cu branza,placinta cu mere,dovleac,etc.,.de zeci de ani se afla in bucataria romaneasca. .Imi este foarte greu sa inteleg insa snobismul vocabularului, daca nu este englezesc,este turcesc,etc

(0) (0) Abuz
30/05/2016

Börek (Turkish pronunciation: [bøˈɾek]; also burek and other variants) is a family of baked filled pastries made of a thin flaky dough known as phyllo (or yufka), found in the cuisines of the former Ottoman Empire. A börek may be prepared in a large pan and cut into portions after baking, or as individual pastries. The top of the börek is often sprinkled with sesame seeds.

(2) (0) Abuz
30/05/2016

Al dracu'de buna! yam-yam.

(2) (0) Abuz
cocaradomir, 30/05/2016

F.buna

(1) (0) Abuz
01/11/2014

Nu am facut-o pìna acum,dar sunt sigura ca este foarte buna.o idee pt. un aperiv cina.complimenti.

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Burek cu carne
Burek cu carne
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Burek cu carne
Burek cu carne
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Burek cu branza
Burek cu branza
4 porții
1 oră
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Cornete cu carne uscata
Cornete cu carne uscata
8 porții
28 min
Ușor
2 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: