Petitchef

BUREK CU CARNE ( RETETA LAURA LAURENTIU)

Antreuri
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • 1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit.
    2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie unsa cu cateva picaturi de ulei; peste stratul de foi punem 1/3 din continutl de carne, apoi continuam in acelasi mod punand un alt strat de foi si tot asa, la final avnd deasupra foi de placinta- a rezultat 4 starturi cu foi placinta si 3 cu mix de carne!
    3. Dupa ce am asamblat placinta o vom si portiona ( ca sa ne fie mai usor dupa coacere), iar peste adaugam un amestec din ou + smantana + apa minerala....si cam asta e tot!

    4. Dam la cuptor, la foc mediu cca 3 sferturi de ora - observam cand se rumenste ca e gata!
    5. Odata facuta aceasta placinta cu carne se lasa la racit, apoi o vom taia urmand liniile trasate initial.


Poze

BUREK CU CARNE ( RETETA LAURA LAURENTIU)
BUREK CU CARNE ( RETETA LAURA LAURENTIU) - poza 2
BUREK CU CARNE ( RETETA LAURA LAURENTIU) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (24):

22/02/2017

Am gatit aceasta reteta si este intradevar buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/07/2017

Hai ca m-a dat gata descrierea copy/paste in engleza, dar nu reusesc sa ghicesc ce a dorit sa exprime cea/cel care a comis-o ! Nu are nicio relevanta, nu contrazice si nici nu completeaza reteta oferita de Alinutza.

(1) (1) Abuz
Olga, 14/07/2017

Ciupercile adauga un plus de savoare unei asemena placinte. Incercati la calirea cepei si a morcovului sa adaugati cateva ciuperci feliate! Merita!

(1) (0) Abuz
23/02/2017

Buna idee

(0) (0) Abuz
22/02/2017

Rapida ,gustoasa!!

(0) (0) Abuz
nimeni, 22/02/2017

Placinta cu carne,placinta cu branza,placinta cu mere,dovleac,etc.,.de zeci de ani se afla in bucataria romaneasca. .Imi este foarte greu sa inteleg insa snobismul vocabularului, daca nu este englezesc,este turcesc,etc

(0) (0) Abuz
30/05/2016

Börek (Turkish pronunciation: [bøˈɾek]; also burek and other variants) is a family of baked filled pastries made of a thin flaky dough known as phyllo (or yufka), found in the cuisines of the former Ottoman Empire. A börek may be prepared in a large pan and cut into portions after baking, or as individual pastries. The top of the börek is often sprinkled with sesame seeds.

(2) (0) Abuz
30/05/2016

Al dracu'de buna! yam-yam.

(2) (0) Abuz
cocaradomir, 30/05/2016

F.buna

(1) (0) Abuz
01/11/2014

Nu am facut-o pìna acum,dar sunt sigura ca este foarte buna.o idee pt. un aperiv cina.complimenti.

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cornete cu carne uscata
Cornete cu carne uscata
8 porții
28 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează