Petitchef

Pate de ficat ( de casa)

Antreuri
2 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 punga de ficatei ( cca 600 gr) 1 ceapa mare + 1 morcov 2-3 catei usturoi 2 linguri unt pentru prajit+ 2 linguri unt pentru amestecat in pasta de ficat 1 pahar vin ( 200 -250 ml) sare, piper, boia, maghiran uscat ( toate dupa gust) 2 foi de dafin 1 lingura cu varf de smantana

Preparare

  • 1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt, iar cat timp ficateii se vor scurge de apa le vom pune la calit, intr-o tigaie incapatoare ( gen wok) in cele 2 linguri de unt.

    2. Cand legumele s-au calit ( ceapa devine sticloasa) , vom adauga si ficateii scursi de apa si lasam totul la prajit, la foc mediu pana scade sosul lasat de ficatei; ulterior acestui pas adaugam si vinul ,condimentele si frunzele de dafin.
    3. Ficateii se lasa la fiert pana vinul scade complet, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in tigaie, pentru a nu se lipi ; e recomandat totodata ca tigaia sa fie acoperita cu un capac, deoarece, la prajit ficateii sar.
    4. Ficateii sunt gata dupa aproximativ 20 min; dupa ce s-au facut ii punem din nou la scurs, intr-o strecuratoare ( avem grija sa scoatem si frunzele de dafin), apoi ii mutam intr-un castron inalt si, cu ajutorul mixerului vertical ii vom pasa, adaugand totodata si 2 linguri de unt + 1 lingura cu smantana ( face pasta de ficatei mai cremoasa, adica mai putin inecacioasa).
    asta a fost tot! se serveste cu mare pofta pe felii de paine proaspata!

Poze

PATE DE FICAT ( DE CASA), poza 1
PATE DE FICAT ( DE CASA), poza 2
PATE DE FICAT ( DE CASA), poza 3

Întrebări:




Comentarii (14):

15/01/2014

Buna reteta, doar ca eu nu am pus vin( nu imi place gustul) si am pus zeama de supa(cub de gaina). Nu a mai fost nevoie de untul si smantana de la final.Multumesc de reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/04/2014

F buna reteta

(0) (0) Abuz
18/02/2014

Delicccciosssssssss!

(0) (0) Abuz
17/02/2014

Foarte gustos

(0) (0) Abuz
17/02/2014

!. Ficateii de fierb , nu se prajesc .
2. Ce are de a face morcovul in pateul de ficat?
3. Idem , usturoiul ?
4. Se poate pune in compozitie un pic de coniac bun, nu vin.

(1) (0) Abuz
17/02/2014

Foarte usor de facut si cred si f.bun!

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Delicious,f.gustos

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Simpla si delicioasa,,graciasssssssssssss.

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Ati prezentat o reteta taraneasca de pate. Pateul se face fara ceapa prajita, ficateii se fierb, se pune unt si mirodenii, se paseaza si gata. Nu vinde o mancare de ficat obisnuita drept pate.

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Mai putin cu vinul....

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâte de ficat cu ceapa caramelizata
Pâte de ficat cu ceapa caramelizata
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata
Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pate din ficat de pui foarte bun pentru pitici.
Pate din ficat de pui foarte bun pentru pitici.
6 porții
1h15m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ferrero de casa
Ferrero de casa
6 porții
6h20m
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Cum sa faceti unt de casa?
Cum sa faceti unt de casa?
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Napolitain de casa
Napolitain de casa
8 porții
3h10m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.