Petitchef

PATE DE FICAT ( DE CASA)

Antreuri
2 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • 1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt, iar cat timp ficateii se vor scurge de apa le vom pune la calit, intr-o tigaie incapatoare ( gen wok) in cele 2 linguri de unt.

    2. Cand legumele s-au calit ( ceapa devine sticloasa) , vom adauga si ficateii scursi de apa si lasam totul la prajit, la foc mediu pana scade sosul lasat de ficatei; ulterior acestui pas adaugam si vinul ,condimentele si frunzele de dafin.
    3. Ficateii se lasa la fiert pana vinul scade complet, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in tigaie, pentru a nu se lipi ; e recomandat totodata ca tigaia sa fie acoperita cu un capac, deoarece, la prajit ficateii sar.
    4. Ficateii sunt gata dupa aproximativ 20 min; dupa ce s-au facut ii punem din nou la scurs, intr-o strecuratoare ( avem grija sa scoatem si frunzele de dafin), apoi ii mutam intr-un castron inalt si, cu ajutorul mixerului vertical ii vom pasa, adaugand totodata si 2 linguri de unt + 1 lingura cu smantana ( face pasta de ficatei mai cremoasa, adica mai putin inecacioasa).
    asta a fost tot! se serveste cu mare pofta pe felii de paine proaspata!


Poze

PATE DE FICAT ( DE CASA)
PATE DE FICAT ( DE CASA) - poza 2
PATE DE FICAT ( DE CASA) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (14):

15/01/2014

Buna reteta, doar ca eu nu am pus vin( nu imi place gustul) si am pus zeama de supa(cub de gaina). Nu a mai fost nevoie de untul si smantana de la final.Multumesc de reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/04/2014

F buna reteta

(0) (0) Abuz
18/02/2014

Delicccciosssssssss!

(0) (0) Abuz
17/02/2014

Foarte gustos

(0) (0) Abuz
17/02/2014

!. Ficateii de fierb , nu se prajesc .
2. Ce are de a face morcovul in pateul de ficat?
3. Idem , usturoiul ?
4. Se poate pune in compozitie un pic de coniac bun, nu vin.

(1) (0) Abuz
17/02/2014

Foarte usor de facut si cred si f.bun!

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Delicious,f.gustos

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Simpla si delicioasa,,graciasssssssssssss.

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Ati prezentat o reteta taraneasca de pate. Pateul se face fara ceapa prajita, ficateii se fierb, se pune unt si mirodenii, se paseaza si gata. Nu vinde o mancare de ficat obisnuita drept pate.

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Mai putin cu vinul....

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Raffaello de casă
Raffaello de casă
10 porții
2 h 55 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ferrero rocher de casă
Ferrero rocher de casă
6 porții
6 h 20 m
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Burger de casă rapid și ușor
Burger de casă rapid și ușor
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Cum sa faceti unt de casa?
Cum sa faceti unt de casa?
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cum se face sosul relish in casa?
Cum se face sosul relish in casa?
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Pâte brisée, Pâte sucrée si Pâte sablée Pâte brisée, Pâte sucrée si Pâte sablée Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează