Petitchef

Focaccia

Aperitiv
4 porții
90 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
450 g faina alba

1 lingurita de sare

3 g drojdie uscata

3 linguri de ulei de masline

240 ml apa calduta

1.5 lingurite de zahar

rozmarin, oregano, usturoi praf

Preparare

  • Se pun in cuva de la masina de paine urmatoarele ingrediente: apa, uleiul de masline, sarea, zaharul,faina si drojdia (in aceasta ordine) si se conecteaza programul de framantat si dospit (1h 30min).
  • Cand este gata, se scoate pe o suprafata cu faina, se intinde si se pune intr-o tava tapetata cu faina. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora intr-un loc caldut si ferit de curenti.
  • Se scoate, se unge cu ulei de masline si se presara oregano, rozmarin, praf de usturoi si sare. Se pune in cuptorul preincalzit 30-35 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Poze

Focaccia, poza 1
Focaccia, poza 2
Focaccia, poza 3
Focaccia, poza 4
Focaccia, poza 5
Focaccia, poza 6
Focaccia, poza 7
Focaccia, poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia rapida cu smantana
Focaccia rapida cu smantana
4 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia crocanta
Focaccia crocanta
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Focaccia cu ceapa rosie
Focaccia cu ceapa rosie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2h20m
Ușor
4 / 5
Rețetă Salmorejo
Salmorejo
7 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.