Petitchef

Focaccia

Aperitiv
4 porții
90 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
450 g faina alba

1 lingurita de sare

3 g drojdie uscata

3 linguri de ulei de masline

240 ml apa calduta

1.5 lingurite de zahar

rozmarin, oregano, usturoi praf

Preparare

  • Se pun in cuva de la masina de paine urmatoarele ingrediente: apa, uleiul de masline, sarea, zaharul,faina si drojdia (in aceasta ordine) si se conecteaza programul de framantat si dospit (1h 30min).
  • Cand este gata, se scoate pe o suprafata cu faina, se intinde si se pune intr-o tava tapetata cu faina. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora intr-un loc caldut si ferit de curenti.
  • Se scoate, se unge cu ulei de masline si se presara oregano, rozmarin, praf de usturoi si sare. Se pune in cuptorul preincalzit 30-35 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Poze

Focaccia, poza 1Focaccia, poza 2Focaccia, poza 3Focaccia, poza 4Focaccia, poza 5Focaccia, poza 6Focaccia, poza 7Focaccia, poza 8




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2h20m
Ușor
3 / 5
Rețetă Hummus libanez
Hummus libanez
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Focaccia cu ceapa rosie
Focaccia cu ceapa rosie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia rapida cu smantana
Focaccia rapida cu smantana
4 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia crocanta
Focaccia crocanta
3 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: