Petitchef

Paine cu ierburi aromate

Aperitiv
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

200 g lapte

1 ou

10 g sare

putin zahar

ulei de masline

1 cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata

1/2 lingurita miere

ierburi aromate (busuioc, oregano, maghiran, tarhon etc)


Saramura:

1 lingurita sare

100 g apa clocotita

1 lingura ulei de masline

Preparare

  • Se dizolva drojdia in 100g apa calduta (eu am pus drojdie la plic). Se adauga mierea si 150g de faina. Se lasa o ora la dospit, intr-un loc caldut si acoperit cu un servet curat.
  • Dupa o ora, se adauga 100g lapte si jumatate din restul de faina. Se framanta pana se omogenizeaza amestecul. Se adauga oul, zaharul, sare, restul de faina si ierburile si se framanta din nou cca 10 min. Se incroporeaza si uleiul in coca. Se lasa apoi 45min la crescut.
  • Dupa 45 min. Se pune in forma de paine sau se fac 4 bile care se pun intr-o tava rotunda si se mai lasa la crescut inca 30 min.
  • Intre timp se face saramura: se pune o lingurita de sare intr-un paharut cu apa clocotita si se amesteca pana se dizolva sarea. Se pune o lingura de ulei.
  • Dupa ce au trecut cele 30 min se apasa cu degetul painea astfel incat sa se formeze niste gropite in ea, si se unge cu saramura. Pus pe deasupra si ceva seminte de susan. Se pune la cuptor, la foc mic spre mediu pana se rumeneste.

Poze

Paine cu ierburi aromate, poza 1Paine cu ierburi aromate, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Paine mediteraneana (raw vegan)
Paine mediteraneana (raw vegan)
8 porții
45 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Paine cu rosii uscate si masline
Paine cu rosii uscate si masline
8 porții
1h50m
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Paine marocana
Paine marocana
8 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: