Petitchef

Friptura de vanat

Felul principal
4 porții
48 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
pulpa si muschi de caprioara

2 l apa

piper

ienibahar

ienupar 2-3 boabe

busuioc proaspat sau uscat

o lingurita boabe mustar

frunze de dafin

crengute de rozmarin


sare cam 2 linguri

1-2 linguri cu miere

zeama de la una sau doua portocale

un pahar cu vin rosu

Preparare

  • Preparam o marinata astfel.Punem la fiert 2 litri de apa in care adaugam condimentele lasam sa dea in clocot apoi adaugam sare...neaparat sarea se pune dupa ce da apa in clocot.
  • Se lasa marinata la racit apoi intr-un vas sau o punga cu clip punem carnea de vanat turnam marinata rece peste carne si acoperim vasul cu capac sau punga o punem intr-un vas ca sa nu curga si dam la frigider pentru 48 ore cel mai indicat.
  • Incalzim cuptorul , scoatem carnea din marinata cu cel putin 30 minute inainte sa introducem carnea in cuptor.Intr-o tava punem putin ulei , apoi carnea acoperim cu folie si dam la cuptor pentru cel putin o ora ca sa se faca bine carnea.
  • Cu douazeci de minute inainte de a scoate friptura amestecam intr-un castronel mierea cu zeama de portocale ...o facem in asa fel incat aceasta sa fie groasa sa nu curga de pe carne atunci cand o ungem...asta e si secretul , acest amestec trebuie sa stea pe carne sa nu curga in tava .
  • Mierea amestecata cu portocala ii da un luciu fripturii si un gust dulceag...intotdeauna la vanat trebuie sa adaugam ceva dulce.
  • Dupa ce ungem carnea adaugam in tava si vinul rosu si introducem tava in cuptor fara folie pana prinde o culoare rumena aurie.
  • Pentru un gust deosebit putem pune in tava diverse legume ca morcov, telina, patrunjel. Acest fel de friptura il puteti servi cu diverse garnituri.

Poze

Friptura de vanat, poza 1
Friptura de vanat, poza 2
Friptura de vanat, poza 3
Friptura de vanat, poza 4
Friptura de vanat, poza 5
Friptura de vanat, poza 6
Friptura de vanat, poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de fazan
Friptura de fazan
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de porc cu morcovi
Friptura de porc cu morcovi
2 porții
25 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Friptura de porc cu morcovi
Friptura de porc cu morcovi
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Turta dulce - Petitchef
Turta dulce - Petitchef
6 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.