Petitchef

Paine cu rosii uscate si masline

Altele
8 porții
50 min
1 oră
Ușor
O reteta delicioasa de paine de casa pe care am vrut sa o incerc si eu.Reteta initiala a plecat de la un post de pe Bucataras.ro, acolo modelul final difera de al meu,dar gustul cred ca este cel care conteaza mai mult in cazul de fata.Pentru cine are imaginatie poate face ce forma doreste aceasta reteta,eu am ales sa o fac in forma de tort cu fundul detasabil si a iesit foarte frumoasa.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
100 ml lapte caldut,si ceva in plus pentru framantat

1 plic de drojdie uscata

1 lingura de zahar tos

500 gr faina alba (eu am folosit TIP 650) si ceva in plus pentru framantat

1 lingurita de sare

3 linguri ulei de masline extravirgin

masline fara samburi (eu am avut cu samburi si le-am curatat)

rosii uscate (reteta initiala era cu rosii uscate la soare,eu am folosit rosii uscate dar in ulei de masline)

busuioc si oregano uscat.

Preparare

  • In 100 ml lapte caldut se dizolva pliculetul de drojdie,1 lingura de zahar si faina pana cand compozitia capata o consistenta similara cu a smantanii.se lasa sa creasca undeva la caldura pentru 20 minute.
  • Intr-un castron se pun 500 gr faina,1 lingurita sare,amestecul de drojdie dospit si se framanta bine,apoi se adauga 3 linguri de ulei de masline, maslinele si rosiile taiate cubulete.Daca simtiti la mana ca mai este nevoie de lichid (adica compozitia este prea uscata) se mai adauga lapte caldut.Se lasa apoi aluatul la dospit aproximativ 40 minute pana la o ora intr-un loc cald.
  • Dupa ce aluatul a dospit ,se ia o forma (eu am folosit forma de tort) ,se unge cu ulei de masline si se aseaza aluatul in ea. il mai lasam si in forma la dospit 20 minute,dupa care se unge deasupra cu ulei de masline,se presara apoi sare grunjoasa, busuioc si oregano uscat,sau doar una din ele daca nu va plac ambele arome.

    Se da la cuptor la foc mediu pentru 40 minute.

    Pofta mare!
  • Va astept pe blog http://papabundetot.wordpress.com

Întrebări:




Comentarii:

09/01/2017

Cum sa framanti aluat cu numai 100 ml lichid???????? va bateti joc de noi cu asemenea retete

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu ceapa si masline
Paine cu ceapa si masline
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine mediteraneana (raw vegan)
Paine mediteraneana (raw vegan)
8 porții
45 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Paine de casa cu ulei de masline
Paine de casa cu ulei de masline
8 porții
1h15m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Colectie de retete cu maslineColectie de retete cu masline

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.