Petitchef

Cataif cu frisca

Desert
8 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Aluat:

Sirop:

Pentru ornat:

Preparare

  • Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare. Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute.
  • Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe o masa si se vor lasa sa se usuce. Pentru un rezultat rapid se poate folosi si fideaua din comert.
  • Cand sunt uscati bine se vor pune intr-o tava unsa cu unt. Se pune unt si deasupra taiat in bucatele mici. (~ 50 gr) Se da la cuptor la foc potrivit (180 grade C) pentru 15 minute. In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
  • Se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat. Se toarna fierbinte peste taiteii rumeniti si se mai da la cuptor inca 20min.
  • Dupa ce se raceste intindem frisca batuta cu zahar dupa gust. Se lasa la rece cel putin 3 ore. Servim cu nuca pisata deasupra.

Rețete inrudite

YouTube

Buturuga tiramisu



Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste cu smochine si pancetta
Paste cu smochine si pancetta
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează