Mini choux-uri
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Mini tarte tatin cu mere si gutui
-
Mini tarte cu fructe (pere)
-
Mini tarte cu cirese/capsuni/visine
-
Cornulete cu mere (gem) din aluat cu bors
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert, cand s-au infierbantat bine se pune faina toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn. Fierbeti cateva minute amestecand incontinuu. Se formeaza o coca destul de "teapana". O dam de pe foc si-o lasam sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem.
- Ouale se adauga unul cate unul,nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.
Se pune aluatul in sprit , se pune hartie de copt pe tava de aragaz si se spriteaza gogoselele de marimea dorita. vrut mici. - Le bagam imediat la cuptorul incins dinainte la foc mare la inceput si cind incepe sa se rumeneasca la foc mijlociu(deci nu mic-diferenta mare de temp. le pleosteste)cind se usuca bine le scoatem.
- Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar,se adauga cate putin laptele si faina,se omogenizeaza bine.Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi,pana devine o crema consistenta.
- Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema calda;se adauga si fiola de vanilie.Gogoselele se taie sau se umplu cu seringa de cofetarie cum facut.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: