Petitchef

Piine impletita elvetiana

Aperitiv
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Amestecat drojdia cu zaharul, iar cu o lingurita frecat pina s-a topit zaharul si s-a topit drojdia. In cuva masinii de facut piine pus faina cernuta, apoi adaugat drojdia, untul topit dar caldut, oul zbatut foarte putin la care adaugat un pic de lapte cald pentru ca oul era de la frigider, adaugat apoi tot laptele cald si inceput sa framint aluatul.
  • Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele adaugam si sarea. Lasam aluatul la dospit timp de o ora, bineinteles ca acoperim cu o folie ca sa aiba caldura aluatul.
  • Dupa o ora, rasturnam aluatul pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si formam doua lungi cordoane de circa 60 cm (atentie, nu ungem masa de lucru cu nimic, nici faina, nici ulei, pentru ca asa putem rula mult mai usor aluatul)si o minuta curioasa, care vroia sa se joace cu aluatul.
  • Asezam cordoanele unul peste altul in forma de cruce iar cordonul de dedesubt il trecem peste celalalt ca in poza, deci tot cam in forma de cruce va fi., apoi acelasi lucru facem si cu celalalt cordon pina aici toate bune si frumoase, dar din acest moment pierdut printre impletituri, si cam luat pe aratura adica aproape jumatate de piine a iesit impletita frumos, iar cealalta impletita pe de rost se vede ca e prima data cind impletesc piinea ca si cum as fi impletit un pulover, fara sa stiu ce de facut.
  • Asa, acoperim piinea si o lasam la dospit circa 30 de minute, timp in care dam drumul la aragaz la 220 de grade dupa ce a trecut jumatatea de ora, cu pensonasul ungem piinea cu galbenusul zbatut cu lapte si bagam tava la cuptor timp de circa 35 de minute.Scoatem piinea de la cuptor si o lasam sa se raceasca bine inainte de a taia din ea avut rabdare.


Poze

Piine impletita elvetiana
Piine impletita elvetiana - poza 2
Piine impletita elvetiana - poza 3
Piine impletita elvetiana - poza 4
Piine impletita elvetiana - poza 5
Piine impletita elvetiana - poza 6
Piine impletita elvetiana - poza 7
Piine impletita elvetiana - poza 8
Piine impletita elvetiana - poza 9
Piine impletita elvetiana - poza 10
Piine impletita elvetiana - poza 11
Piine impletita elvetiana - poza 12
Piine impletita elvetiana - poza 13
Piine impletita elvetiana - poza 14

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Gruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor Gruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana Bezeaua - Frantuzeasca, Italiana si Elvetiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează