Prajitura cu foi lica (zahar caramelizat)
Ingrediente
2
Preparare
Preparare3 ore
Gătire20 min
- Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza.
- Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia. La sfarsit se adauga nuca.
- Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema.
- Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
29/12/2013
Acum o pregatesc si eu, sper sa-mi reuseasca, am servit la o finuta a mea, si ce sa va spun...............SUPEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR
30/10/2013
Foarte buna o faceam acum multi ani dar nu mai gaseam reteta in insemnarile mele
12/09/2013
Uitasem reteta,dar aum ca am regasit-o sigur o fac,dumineca e ziua mea................
29/04/2013
Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca iti faci timp sa publici pt noi asemenea bunatati.