Prajitura cu foi lica (zahar caramelizat)

(4.65/5 - 178 voturi)
22 comentarii

  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat)
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 2
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 3
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 4
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 5
Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
3 ore
Gătire:
20 min
Gata în:
3 h, 20 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 5 galbenusuri
- o cana (de apa) zahar pudra
- 2 foi mici de napolitana
- o cana zahar pudra
- o cana nuca tocata si prajita in cuptor
- un pachet unt

Preparare

Etapa 1

Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza.

Etapa 2

Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia. La sfarsit se adauga nuca.

Etapa 3

Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema.

Etapa 4

Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (22):

27/02/2013

Are prea mult zahar; la ingrediente scrie de 2 cani cu zahar pudra iar mai tarziu scrie de zahar tos.Oricum o fac chiar acum ca am musafiri niste copii si sper sa le placa; eu o sa pun mai putin zahar

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Acum o pregatesc si eu, sper sa-mi reuseasca, am servit la o finuta a mea, si ce sa va spun...............SUPEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR

(0) (0) Abuz
12/09/2013

Uitasem reteta,dar aum ca am regasit-o sigur o fac,dumineca e ziua mea................

(0) (0) Abuz
29/04/2013

Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca iti faci timp sa publici pt noi asemenea bunatati.

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Foarte buna o faceam acum multi ani dar nu mai gaseam reteta in insemnarile mele

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Cred ca este f buna.am sa o incerc sa o fac de Paste.

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Era si reteta mamei mele, D-zeu sa o odihneasca...

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Si mie imi place, dar are prea mult zahar!

(0) (0) Abuz
28/11/2011

Super misto reteta si foarte usor de facut

(0) (0) Abuz
28/12/2012

De ce e scris de 2 ori zahar pudra?

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale