Petitchef

Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat)

Aperitiv
2 porții
3 ore
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza.
  • Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia. La sfarsit se adauga nuca.
  • Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema.
  • Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.


Poze

Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat)
Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat) - poza 2
Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat) - poza 3
Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat) - poza 4
Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat) - poza 5

Întrebări:




Comentarii (22):

25/01/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Era si reteta mamei mele, D-zeu sa o odihneasca...

(1) (0) Abuz
29/12/2013

Acum o pregatesc si eu, sper sa-mi reuseasca, am servit la o finuta a mea, si ce sa va spun...............SUPEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Foarte buna o faceam acum multi ani dar nu mai gaseam reteta in insemnarile mele

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Super

(0) (0) Abuz
12/09/2013

Uitasem reteta,dar aum ca am regasit-o sigur o fac,dumineca e ziua mea................

(0) (0) Abuz
04/08/2013

FOOOARTE GUSTOASA...RECOMAND

(0) (0) Abuz
12/05/2013

Yami yami

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Foarte foarte buna

(0) (0) Abuz
29/04/2013

Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca iti faci timp sa publici pt noi asemenea bunatati.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cum sa faci zahar caramelizat Cum sa faci zahar caramelizat „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează