Petitchef

Prajitura foi cu zahar ars

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
488 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 10
5 oua ,

5 lg de zahar ,

5 lg faina ,

3 lg de nuca macinata.


Crema:

1/2 l lapte ,

4 galbenusuri,

4 lg faina,

150 g zahar,vanilie.

Preparare

  • Albusurile se bat foarte bine pana se fac spuma tare si spuma face moturi.Se pune zaharul pe rand batand in continuare . Daca nu este batut bine albusul,cu siguranta nu va iasa bine foile . Se incorporeaza si galbenusurile. Se adauga faina si nuca amestecand usor cu lingura .
  • Se unge dosul unei tavi cu ulei si se presara faina...se poate pune si hartie de copt dar eu prefer asa,se imparte cu aproximatie compozitia de blat in trei, o parte se intinde pe tava si se da la cuptor in jur de 15 minute.Dupa ce se scoate tava din cuptor ,cu un cutit se trece usor pe sub foaie ca sa se desprinda.Se coc asa si celelalte doua foi,.
  • Din lapte se opreste un pahar si restul se pune in cratita pe foc cu jumatate din zahar si vanilia.
    Galbenusurile se amesteca cu jumatatea de zahar ramasa ,cu faina si cu laptele din pahar. Cand laptele din cratita incepe sa fiarba ,se pune amestecul de galbenusuri si se amesteca pana se ingroase ca o budinca. Se da deoparte ,se acopera cu folie si se lasa pana se raceste.
  • Margarina Rama la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca impreuna cu crema rece. 10 lg de zahar se caramelizeaza si se intind peste cele 3 foi daca puteti intindeti cu cutitul cu grija ,iar daca nu lasati sa curga din lingura firisoare subtiri de caramel peste foaie. Crema se imparte in 3 , se pune intre cele doua foi si deasupra.
  • Cele 4 albusuri ramase se bat spuma,se pun 8 lg de zahar ,apoi se continua baterea pe baie de abur pana se topeste bine zaharul ,se pune deasupra prajiturii si se rade ciocolata ,sau se poate orna dupa preferinta.
    Crema se poate face si din budinca de vanilie si deasupra se poate pune un strat de frisca. Se taie a doua zi cand caramelul se topeste de la crema.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (195g)
Calorii: 488Kcal
  • Carbo: 85.1g
  • Grăsimi: 7.7g
  • Grăsimi sat.: 2.1g
  • Proteine: 16.8g
  • Fibre: 3.6g
  • Zahăr: 24g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 17

Poze

Prajitura foi cu zahar ars, poza 1
Prajitura foi cu zahar ars, poza 2
Prajitura foi cu zahar ars, poza 3
Prajitura foi cu zahar ars, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

07/04/2015

Excelenta !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

Scuse,la inceput spui ETAPA 1 Albusurirele..... se bat la etapa 5 spui cele..... 4 ALBUSURI.
CITE OUA FOLOSESTI LA ACEASTA PRAJITURA..? TE ROG SA-MI DAI RASPUNS . MULTUMESC!

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Arata foarte bine ,dar reteta?

(0) (0) Abuz
28/03/2013

La noi in ardeal i se spune Petre Roman

(0) (0) Abuz
18/12/2012

La aceste foi se poate pune crema de smantana cu nuca macinata si zahar pudra.iar deasupra glazura.

(0) (0) Abuz
13/12/2012

F aspectoasa nu am facut inca

(0) (0) Abuz
29/10/2012

Cred ca e o nebunie!

(0) (0) Abuz
19/05/2012

E buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura foi cu zahar ars''
Prajitura "foi cu zahar ars''
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness
Prajitura cu foi de zahar ars si crema cu ness
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar ars„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branzaColectie de prajituri cu foiColectie de prajituri cu foi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: