Petitchef

Prajitura foi cu zahar ars

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
488 Kcal

Ingrediente

10

Crema:

Cost estimat: 2.72 (0.27€/porție)

Preparare

  • Albusurile se bat foarte bine pana se fac spuma tare si spuma face moturi.Se pune zaharul pe rand batand in continuare . Daca nu este batut bine albusul,cu siguranta nu va iasa bine foile . Se incorporeaza si galbenusurile. Se adauga faina si nuca amestecand usor cu lingura .
  • Se unge dosul unei tavi cu ulei si se presara faina...se poate pune si hartie de copt dar eu prefer asa,se imparte cu aproximatie compozitia de blat in trei, o parte se intinde pe tava si se da la cuptor in jur de 15 minute.Dupa ce se scoate tava din cuptor ,cu un cutit se trece usor pe sub foaie ca sa se desprinda.Se coc asa si celelalte doua foi,.
  • Din lapte se opreste un pahar si restul se pune in cratita pe foc cu jumatate din zahar si vanilia.
    Galbenusurile se amesteca cu jumatatea de zahar ramasa ,cu faina si cu laptele din pahar. Cand laptele din cratita incepe sa fiarba ,se pune amestecul de galbenusuri si se amesteca pana se ingroase ca o budinca. Se da deoparte ,se acopera cu folie si se lasa pana se raceste.
  • Margarina Rama la temperatura camerei ,se spumeaza bine si se amesteca impreuna cu crema rece. 10 lg de zahar se caramelizeaza si se intind peste cele 3 foi daca puteti intindeti cu cutitul cu grija ,iar daca nu lasati sa curga din lingura firisoare subtiri de caramel peste foaie. Crema se imparte in 3 , se pune intre cele doua foi si deasupra.
  • Cele 4 albusuri ramase se bat spuma,se pun 8 lg de zahar ,apoi se continua baterea pe baie de abur pana se topeste bine zaharul ,se pune deasupra prajiturii si se rade ciocolata ,sau se poate orna dupa preferinta.
    Crema se poate face si din budinca de vanilie si deasupra se poate pune un strat de frisca. Se taie a doua zi cand caramelul se topeste de la crema.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 488Kcal
  • Carbo: 85.1g
  • Grăsimi: 7.7g
  • Grăsimi sat.: 2.1g
  • Proteine: 16.8g
  • Fibre: 3.6g
  • Zahăr: 24g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (195g)


Poze

Prajitura foi cu zahar ars
Prajitura foi cu zahar ars - poza 2
Prajitura foi cu zahar ars - poza 3
Prajitura foi cu zahar ars - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

07/04/2015

Excelenta !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2016

Scuse,la inceput spui ETAPA 1 Albusurirele..... se bat la etapa 5 spui cele..... 4 ALBUSURI.
CITE OUA FOLOSESTI LA ACEASTA PRAJITURA..? TE ROG SA-MI DAI RASPUNS . MULTUMESC!

(0) (0) Abuz
15/08/2013

Arata foarte bine ,dar reteta?

(0) (0) Abuz
28/03/2013

La noi in ardeal i se spune Petre Roman

(0) (0) Abuz
18/12/2012

La aceste foi se poate pune crema de smantana cu nuca macinata si zahar pudra.iar deasupra glazura.

(0) (0) Abuz
13/12/2012

F aspectoasa nu am facut inca

(0) (0) Abuz
29/10/2012

Cred ca e o nebunie!

(0) (0) Abuz
19/05/2012

E buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează