Ravioli la abur

Aperitiv
Foarte ușor
2 h 10 m
193 Kcal

Astazi va aratam o reteta din Réunion (o insula vulcanica in Oceanul Indian situat in sudul Africii). Ravioli la abur - o reteta testata si aprobata de Petitchef!

Ingrediente

8

Aluatul pentru ravioli :

Umplutura :

Materiale

  • Robot de patiserie (optionel)
  • folie plastic
  • sucitor
  • cos pentru abur

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare40 min
Gătire1 oră
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 1Aluatul: turnati faina, albusul de ou, sarea si faina de manioc intr-un bol. Amestecati adaugand apa putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie omogen, dar nu lipicios. Mai adaugati apa daca este nevoie. Puneti aluatul infoliat la frigider pentru 20 min.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 2Umplutura: tocati ceapa. Taiati puiul sau folositi carne tocata de pui. Amestecati ceapa cu carnea de pui, faina de manioc, sarea, sosul de soia si piperul.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 3Formati bile mici (2-3 cm diametru) cu ajutorul unei lingurite si dati la frigider cam 20 min.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 4Folosind un sucitor, intindeti aluatul pana devine foarte subtire (aproximativ 1 mm grosime). Puneti bilele de compozitie deasupra si taiati patrate.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 5Puneti un vas mare cu apa sarata sa fiarba. Indoiti aluatul in jurul umpluturii pentru a forma ravioli. Cufundati-le in apa si scoateti-le cand plutesc.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 6Puneti ravioli intr-un cos de bambus pentru abur si gatiti timp de 45 de minute.
  • Ravioli la abur - Preparare etapa 7Gata! La servire inmuiati ravioli in sos de soia :-)

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât timp durează să prepari ravioli la abur?

Prepararea ravioli la abur durează aproximativ 2 ore și 10 minute, inclusiv timpul de pregătire, așteptare și gătire.
Ingredientele principale includ făină, albuș de ou, carne de pui tocată, ceapă, sos de soia și faină de manioc.
Nu, rețeta este considerată foarte ușoară, fiind accesibilă chiar și celor care nu au experiență în gătit.
Ravioli la abur se servesc cel mai bine cu sos de soia, care adaugă un gust savuros și umami.
Da, poți folosi alte tipuri de carne, cum ar fi porc sau vită, sau chiar opțiuni vegetariene, adaptând rețeta după preferințele tale.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 193Kcal
  • Carbo: 23.1g
  • Grăsimi: 4g
  • Grăsimi sat.: 1.1g
  • Proteine: 15.1g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 0.9g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (94g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 6 voturi