Ravioli la abur
Astazi va aratam o reteta din Réunion (o insula vulcanica in Oceanul Indian situat in sudul Africii). Ravioli la abur - o reteta testata si aprobata de Petitchef!
Ingrediente
8
Aluatul pentru ravioli :
Umplutura :
Materiale
- Robot de patiserie (optionel)
- folie plastic
- sucitor
- cos pentru abur
Preparare
Preparare30 min
Timp așteptare40 min
Gătire1 oră
Aluatul: turnati faina, albusul de ou, sarea si faina de manioc intr-un bol. Amestecati adaugand apa putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie omogen, dar nu lipicios. Mai adaugati apa daca este nevoie. Puneti aluatul infoliat la frigider pentru 20 min.
Umplutura: tocati ceapa. Taiati puiul sau folositi carne tocata de pui. Amestecati ceapa cu carnea de pui, faina de manioc, sarea, sosul de soia si piperul.
Formati bile mici (2-3 cm diametru) cu ajutorul unei lingurite si dati la frigider cam 20 min.
Folosind un sucitor, intindeti aluatul pana devine foarte subtire (aproximativ 1 mm grosime). Puneti bilele de compozitie deasupra si taiati patrate.
Puneti un vas mare cu apa sarata sa fiarba. Indoiti aluatul in jurul umpluturii pentru a forma ravioli. Cufundati-le in apa si scoateti-le cand plutesc.
Puneti ravioli intr-un cos de bambus pentru abur si gatiti timp de 45 de minute.
Gata! La servire inmuiati ravioli in sos de soia :-)
FAQ ❓
Cât timp durează să prepari ravioli la abur?
Prepararea ravioli la abur durează aproximativ 2 ore și 10 minute, inclusiv timpul de pregătire, așteptare și gătire.
Care sunt ingredientele principale pentru ravioli la abur?
Ingredientele principale includ făină, albuș de ou, carne de pui tocată, ceapă, sos de soia și faină de manioc.
Este dificil să faci ravioli la abur acasă?
Nu, rețeta este considerată foarte ușoară, fiind accesibilă chiar și celor care nu au experiență în gătit.
Ce tip de sos se potrivește cel mai bine cu ravioli la abur?
Ravioli la abur se servesc cel mai bine cu sos de soia, care adaugă un gust savuros și umami.
Pot folosi alte tipuri de carne pentru umplutură?
Da, poți folosi alte tipuri de carne, cum ar fi porc sau vită, sau chiar opțiuni vegetariene, adaptând rețeta după preferințele tale.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 193Kcal
- Carbo: 23.1g
- Grăsimi: 4g
- Grăsimi sat.: 1.1g
- Proteine: 15.1g
- Fibre: 1.3g
- Zahăr: 0.9g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 5
Informații nutriționale pentru 1 porție (94g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
5/5, 6 voturi





Punctează această reţetă