Petitchef

Ravioli la abur

Aperitiv
8 porții
30 min
40 min
1 oră
Foarte ușor
Astazi va aratam o reteta din Réunion (o insula vulcanica in Oceanul Indian situat in sudul Africii).
Ravioli la abur - o reteta testata si aprobata de Petitchef!

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Aluatul pentru ravioli :

250 gr de faina

1 albus

1 lingura faina de manioc

1 praf de sare

120 ml apa


Umplutura :

300 gr carne de pui tocata

1 lingura faina de manioc

1 varf de sare

3 cepe noi

1 lingurita sos soia

1 varf de piper

Materiale

Robot de patiserie (optionel)
folie plastic
sucitor
cos pentru abur

Preparare

  • Etapa 1 - Ravioli la abur
    Aluatul: turnati faina, albusul de ou, sarea si faina de manioc intr-un bol. Amestecati adaugand apa putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie omogen, dar nu lipicios. Mai adaugati apa daca este nevoie. Puneti aluatul infoliat la frigider pentru 20 min.
  • Etapa 2 - Ravioli la abur
    Umplutura: tocati ceapa. Taiati puiul sau folositi carne tocata de pui. Amestecati ceapa cu carnea de pui, faina de manioc, sarea, sosul de soia si piperul.
  • Etapa 3 - Ravioli la abur
    Formati bile mici (2-3 cm diametru) cu ajutorul unei lingurite si dati la frigider cam 20 min.
  • Etapa 4 - Ravioli la abur
    Folosind un sucitor, intindeti aluatul pana devine foarte subtire (aproximativ 1 mm grosime). Puneti bilele de compozitie deasupra si taiati patrate.
  • Etapa 5 - Ravioli la abur
    Puneti un vas mare cu apa sarata sa fiarba. Indoiti aluatul in jurul umpluturii pentru a forma ravioli. Cufundati-le in apa si scoateti-le cand plutesc.
  • Etapa 6 - Ravioli la abur
    Puneti ravioli intr-un cos de bambus pentru abur si gatiti timp de 45 de minute.
  • Etapa 7 - Ravioli la abur
    Gata! La servire inmuiati ravioli in sos de soia :-)

Video

YouTube

Poze

Ravioli la abur, poza 1Ravioli la abur, poza 2Ravioli la abur, poza 3Ravioli la abur, poza 4Ravioli la abur, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cornulete sarate
Cornulete sarate
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de pui cu pesto
Salata de pui cu pesto
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Verina cu rucola si sfecla rosie
Verina cu rucola si sfecla rosie
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
Wrap aperitiv cu prosciutto crudo si rucola
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Marocan Tajine sau tocanita la aburMarocan Tajine sau tocanita la aburRavioli - pastele umplute care au cucerit MapamodulRavioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: