Petitchef

Pui in crusta de mustar si ierburi de provence

Felul principal
6 porții
10 min
80 min
Foarte ușor
Pranzul de duminica in familie trebuie sarbatorit cu un pui la cuptor! Crusta de mustar si ierburi aromatice te face sa te lingi pe degete si sa vrei mai mult.
Am zis ca nu trebuie decat sa-l ungeti cu mustar si sa-l dati la cuptor? Simplu, nu?

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 pui intreg, fara maruntaie

4-5 linguri de mustar (noi am folosit Dijon)

ierburi de Provence

Preparare

  • Etapa 1 - Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
    Se spala puiul, se sterge de apa cu servet de hartie. Se pune in vasul de copt si se unge bine cu mustar.
  • Etapa 2 - Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
    Se presara ierburi de Provence.
  • Etapa 3 - Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
    Coaceti 80 minute la 180°C.
  • Etapa 4 - Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
    Gata! :)

Video

YouTube

Observații:

b> Gatirea crusta de mustar va face carnea frageda si suculenta iar mustarul isi va mai pierde din iuteala.


Comentarii:

andreea, 02/01/2018

As putea sa folosesc acest pui de Bretania?
https://www.catalomat.ro/lidl/pliant-nou-de-mari-02-01-2018/?page=7
Multumesc.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteGratinarea – arta coptului in crustaGratinarea – arta coptului in crustaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: