Petitchef

Aripioare picante kfc

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
12 aripioare de pui (aproximativ 800 g)

1 ou

250 ml lapte

1 cana faina (sau 1 punga de fulgi de porumb)

3 lingurite chili pudra

1 lingurita usturoi granulat

1 lingurita vegeta

1 1/2 lingurita sare

Preparare

  • Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care se dizolva 1/2 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider 3-4 ore.
  • Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele 10 minute (din momentul in care apa incepe sa fiarba). Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se pun pe servetele de bucatarie pentru a se usca bine pe exterior.
  • Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.In alt bol / cutie cu capac se amesteca faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Se amesteca bine.
  • Se trece fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina (aici se pot trece aripioarele prin fulgi de porumb zdrobiti; vor iesi MULT MAI CROCANTI, exact ca la magazinele KFC). Aripioarele se pun in cutia / bolul cu faina, se acopera cu capacul si apoi se scutura pana aripioarele se acopera bine.
  • Se incinge bine de tot, intr-o tigaie adanca, continutul unei sticle de ulei. Uleiul trebuie sa fie bine incins! Se pun cate 6 aripioare si se prajesc la foc maxim, intr-o sita ce se pune deasupra tigaii, pentru fix 3 minute (daca sunt prajite in tigaie se vor lasa 4 minute). Se scot pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a fi absoarbita grasimea.
  • Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante circa 2-3 ore dupa ce au fost preparate.

Poze

Aripioare picante KFC, poza 1
Aripioare picante KFC, poza 2
Aripioare picante KFC, poza 3
Aripioare picante KFC, poza 4
Aripioare picante KFC, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

05/05/2015

Le-am facut mai intai un bait cu lapte, boiia dulce, piper alb, , curcuma ( Tumeric), pudra de coriandru, cate o lingurita din fiecare. Am pus aripioarele (Idem si fasii de piepe de pui numai ca aici pun zeama de lamaien in loc de lapte) in acest bait, al frigider circa 3-4 ore . Separat fac o comozitie mai densa ca pentu clatite, la care am folosit baitul in loc de apa, in care pun jumate faina si jumate peslet. Apoi le-am tavalit prin fulgi de potumb sdrobit si aruncat in baie de ulei incins la 250 grade..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/08/2013

EXCELENT!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/01/2013

Am facut si eu aceste aripioare picante si au iesit excelente!!!

(0) (0) Abuz
21/02/2012

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Aripioare de pui picante (buffalo hot wings)
Aripioare de pui picante (buffalo hot wings)
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aripioare picante la cuptor
Aripioare picante la cuptor
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Aripioare picante in crusta crocanta
Aripioare picante in crusta crocanta
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: