Petitchef

Branza de caju

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalati boabele de cereale si puneti-le in borcan. Acoperiti-le cu apa rece si lasati-le la inmuiat 8-12 ore.Scurgeti apa de pe ele. Clatiti bine de tot pana cand apa iese foarte curata. Scurgeti bine de tot apa in asa fel incat sa ramana cat mai putina apa in borcan. Lasati borcanul intr-un loc intunecos la temperatura camerei.
  • Dupa 8-12 ore, repetati pasul de mai sus, clatind bine boabele si scurgandu-le de apa. Lasati-le din nou 8-12 ore. Dupa acest timp clatiti din nou. Ar trebui ca cerealele sa incolteasca deja usor. Adaugati 6 cani de apa curata si rece si lasati borcanul timp de 2 zile la temperatura camerei, in loc intunecos (ex. dulapul din bucatarie).
  • Dupa 2 zile veti obtine rejuvelac ? o bautura cu gust placut, usor efervescenta, cu miros de limonada. Pastrati lichidul in sticle in frigider iar boabele de cereale aruncati-le sau oferiti-le ca hrana pasarilor.
    REGULI PT REUSITA REJUVELAC-ULUI verificati termenul de valabilitate al cerealelor. Daca acestea se apropie de expirare sau daca termenul a trecut deja nu va mai obositi sa incercati ? acestea fie nu vor incolti fie vor incolti inegal iar bautura nu va reusi.
  • Mixati in rorbot toate ingredientele pana rezulta o crema omogena. Daca este nevoie mai opriti robotul din cand in cand si apasati in jos crema depusa pe pereti. Puneti doua straturi de tifon pe o sita. Varsati crema acolo, acoperiti cu restul de tifon. Puneti o farfurie deasupra si un prosop. Lasati la loc cald timp de 14-16 ore.
  • Dupa acest timp puteti framanta branza in urmatoarele variante:sare, fulgi de drojdie sare, fulgi de drojdie, pudra de ceapa, nucsoara sare, ceapa verde uscata, zeama de lamaie, fulgi de drojdie, busuioc si cimbru proaspat tocat sare, zeama de lamaie, pudra de ceapa, pudra de usturoi.
  • Dupa ce ati framantat branza cu mirodeniile dorite, puneti-o in vase micute tapetate cu folie de plastic si lasati-o la frigider 24 ore pentru a se intari. Scoateti-o din forma si imbracati in diverse condimente:boabe de piper paprika ierburi aromate rosii uscate etc.Branza se pastreaza acoperita, la frigider timp de 4-5 zile.

L Lifestyle blog

Poze

Branza de caju
Branza de caju - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

10/01/2014

Excelentaaaaa.

(0) (0) Abuz
14/07/2012

Cam complica, dar cred ca merita efortul

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Omletă de dovlecei și quinoa
Omletă de dovlecei și quinoa
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu quinoa si rodie
Dovleac umplut cu quinoa si rodie
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salată vegetariană la borcan
Salată vegetariană la borcan
1 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cum se gateste quinoa? - sfaturi si trucuri
Cum se gateste quinoa? - sfaturi si trucuri
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Caju – nici nuca, nici fruct Caju – nici nuca, nici fruct Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează