Petitchef

Conserve - pagina 5

106 rețete
Rețetă Pasta de corcoduse verzi pentru iarna

Pasta de corcoduse verzi pentru iarna

(12 voturi)
Pasta de corcoduse verzi pentru iarna Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe sa se desprinda samburele de pulpa le strecuram si inlaturam sambu
Rețetă Tocana cu cartofi, morcovi, mazare, fasole si carnati

Tocana cu cartofi, morcovi, mazare, fasole si carnati

(11 voturi), (1) , (5)
Am desfacut de curiozitate cartofii de la Auchan si voiam sa fac ceva cu ei. Si m-am apucat de scotocit prin casa si mi-a iesit o chestie care i-a placut tare mult. Eu mi-am golit camara de conserve de legume , sigur ca se poate face si din leg
Rețetă Zarzavat congelat pentru ciorbe

Zarzavat congelat pentru ciorbe

(5 voturi)
Pe ultima sut? de metri (cred c? cele mai multe gospodine ?i-au rezolvat deja problema zarzavaturilor pentru iarn?), am comis ?i eu ceva rezerve pentru ciorbele de peste iarn?. Într-o variant? foarte simpl?, dup? ve?i vedea. Necesarul de materiale este
Rețetă conservarea frunzelor de vita

Conservarea frunzelor de vita

(2 voturi), (2)
Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite ,in special dinacelea tinere, se spala si se zvanta .Se grupeaza in 10-15 frunze se sareaza ( sare mare) dupa fiecare si se strange sul ,se asaza in borcan si se continua pana ce acesta este plin ( indesat bine
Rețetă Peltea de portocale

Peltea de portocale

(1 vot)
Nu am f?cut niciodat? peltea. Mi-aduc aminte îns? c? am mâncat în copil?rie a?a ceva. Nu mia ?tiu cine o f?cuse, dar ?tiu c? era din coac?ze ?i era tare bun?: era ca o dulcea?? mai groas?, ro?iatic? ?i dulce acri?oar?. Acum, dup? atâ?ia ani, m-am gândit c
Rețetă Masline murate, taiate rondele

Masline murate, taiate rondele

(1 vot), (1) , (1)
Timp de preparare: 70 ore (complexitate medie) Ingrediente: -2 kg masline (eu folosesc masline aproape negre) -6 lamai -5 ardei iuti -s
Rețetă Sos de prune cu ghimbir

Sos de prune cu ghimbir

(1 vot)
Nu ?tiu de câte zile calde vom mai avea parte toamna asta, dar sunt convins? c? timp m?car de un gr?tar-dou? va mai fi, pân? d? z?pada. Ocazie bun? pentru a testa ?i voi re?eta asta de sos, pe care eu am încercat-o deja. Poate p?rea ciudat? al?turarea ing
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate marun
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă Fasole pastai conservata in apa

Fasole pastai conservata in apa

(240 voturi), (25) , (1)
Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata. Este simpla: Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le cura
Rețetă Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

(2 voturi), (1)
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează