Petitchef

Clatite cu rocotta si mere caramelizate

Desert
5 porții
20 min
40 min
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 5

pentru clatite :

500 ml lapte;

180 gr faina alba;

50 gr unt;

2 oua;

1 praf scortisoara


pentru umplutura :

1 cutie de ricotta ( 250 gr);

150 gr unt;

100 gr stafide aurii;

2oua;

1 lingurita coaja lamaie rasa;

5 linguri miere;

1 kg mere;

scortisoara;

zahar brun


pentru sosul de scortisoara :

2 linguri zahar pudra;

1 lingurita scortisoara;

100 ml suc de mere


pentru decor :

zahar+apa ( pentru caramel din care facem diverse decoruri)

Preparare

  • 1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea timpului aferent incepem sa coacem clatitele intr-o tigaie neaderenta, unsa in prealabil cu putin unt.

    2. Cel de-al doilea pas presupune sa pregatim umplutura clatitelor. Astfel, punem mai intai la inmuiat in apa calduta stafidele, iar in intervalul cat acestea se vor hidrata, vom cali merele .
    Intr-o tigaie incapatoare topim 50 gr unt, apoi punem merele ( eu le-am decupat ca niste sfere micute, dar pot fi taiate cubulete) , zahar brun ( 2-3 linguri) si scortisoara.. Lasam merele pe foc si amestecam din cand in cand pana acestea se inmoaie.

    3.Separat, intr-un bol, punem ricotta ,stafidele hidratate,100 gr unt topit, 2 oua, mierea si coaja ras de lamaie; amestecam toate aceste ingrediente si la final incorporam si merele calite.

    4. Foile de clatite le vom umple cu umplutura de mar si ricotta ; pliem foile in 2 pe verticala, apoi iara in 2 pe orizontala si ne va rezulta un fel de pernuta de clatita; astfel impaturite, clatitele se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si se dau la copt cca 20 min, la foc mediu.

    5. Sosul de scortisoara se prepara amestecand sucul de mere usor incalzit cu zaharul pudra si scortisoara. Acest sos se toarna peste clatitele coapte.Servim clatitele caldute , decorandu-le dupa plac cu zahar pudra si decoruri din zahar caramelizat. Pofta buna!

Poze

CLATITE CU ROCOTTA SI MERE CARAMELIZATE, poza 1CLATITE CU ROCOTTA SI MERE CARAMELIZATE, poza 2CLATITE CU ROCOTTA SI MERE CARAMELIZATE, poza 3


Comentarii:

16/12/2012

Buuuun

(0) (0) Abuz
13/10/2011

Ooooooooooooo bunnnnnnnnnnnnnnnnn

(0) (0) Abuz
12/10/2011

Daca in loc de rocotta era urda poate era OK

(0) (0) Abuz
12/10/2011

I like

(0) (0) Abuz
12/10/2011

Excelent !

(0) (0) Abuz
12/10/2011

Alinutza , ce este ROCOTTA ??? rectifica ...

(0) (0) Abuz
12/10/2011

Excelent!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante
Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante
4 porții
1h45m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Clatite cu mere
Clatite cu mere
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clatite cu mere rase
Clatite cu mere rase
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Baghrirs - clatite marocane
Baghrirs - clatite marocane
7 porții
1h20m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Clatite samosas
Clatite samosas
8 porții
2h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clatite marmorate
Clatite marmorate
8 porții
1h32m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: