Petitchef

Decoratiuni din Caramel

Desert
1 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

1

Preparare

  • In primul rand ne pregatim zona de lucru, pentru ca dupa ce vom avea zaharul caramelizat trebuie sa ne miscam repede ca sa nu se raceasca si sa se intareasca in tigaie. Asa ca intindem o bucata de hartie de copt pe masa sau pe alta suprafata plana. Hartia de copt sa fie cam de dimensiunea unei tavi mai de la cuptor, ca sa fie loc pentru decoratiuni.
  • Ne pregatim si o spatula, ca sa o avem la indemana.Punem zaharul in tigaie si incalzim la foc mic. Dupa cateva minute zaharul de pe margini va incepe sa se topeasca. Adaugam zeama de lamaie si miscam tigaia mereu, ca sa ajunga si restul de zahar solid peste cel caramelizat si sa nu se incalzeasca prea tare doar o parte a zaharului.
  • Nu trebuie sa lasam prea mult pe foc, imediat ce tot zaharul este dizolvat, caramelul este gata. Aveti mare grija pentru ca acest caramel este foarte fierbinte, are peste 100 de grade, desi arata foarte cremos si delicios.Cu spatula, luam caramel si il lasam sa curga pe hartia de copt, "desenand" dupa talent si inspiratie, care la mine nu au fost la cote maxime.
  • Daca se raceste caramelul prea tare si devine dificil de modelat, il mai lasam cateva secunde pe foc, ca sa se lichefieze, cat sa putem lucra cu el. Dupa ce am terminat de creat formele din caramel, le lasam sa se raceasca si sa se intareasca, iar tigaia si spatula le punem in apa, ca sa se dizolve zaharul. Formele din caramel se desprind foarte usor de pe harita de copt dupa ce s-au racit, si sunt gata de folosit pentru a decora dulciurile preferate.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat
Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat
3 porții
4 h 30 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cum sa faceti caramel?
Cum sa faceti caramel?
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale
Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale
6 porții
1 oră
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează