Petitchef

Natillas, budinca spaniola

Desert
4 porții
10 min
10 min
Foarte ușor
Natillas este o budinca de origine spaniola, facuta in casa. Se poate manca cu biscuiti, se poate pudra cu scortisoara macinata sau orna cu frisca.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 ml lapte

1 baton de scortisoara

coaja de la 1 lamaie

75 g zahar

1 lingura de amidon de porumb

3 galbenusuri

scortisoara

biscuiti rotunzi

Preparare

  • Etapa 1 - Natillas, budinca spaniola
    Se fierbe laptele cu batonul de scortisoara si coaja de lamaie. Lasati la infuzat.
  • Etapa 2 - Natillas, budinca spaniola
    Intr-un castron amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pana cand amestecul este alb si cremos. Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine.
  • Etapa 3 - Natillas, budinca spaniola
    Cand laptele a fiert, scoateti scortisoara si coaja de lamaie, adaugati treptat peste amestecul anterior, apoi puneti-l inapoi in tigaie. Puneti la foc mediu-ridicat, amestecand constant cu un tel.
  • Etapa 4 - Natillas, budinca spaniola
    Cand amestecul are consistenta dorita, turnați-l in ramechines si puneti-l in frigider timp de 3 ore.
  • Etapa 5 - Natillas, budinca spaniola
    Dupa aceasta perioada de odihna, pudrati fiecare crema cu scortisoara si puneti un biscuit pe ea.
  • Etapa 6 - Natillas, budinca spaniola
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Biscuitul: Daca nu doriti ca biscuitul dvs. sa fie prea crocant, puneti-l pe crema inainte de a o pune la rece. Astfel, biscuitul se va inmuia.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: