Natillas, budinca spaniola
Natillas este o budinca de origine spaniola, facuta in casa. Se poate manca cu biscuiti, se poate pudra cu scortisoara macinata sau orna cu frisca.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
Se fierbe laptele cu batonul de scortisoara si coaja de lamaie. Lasati la infuzat.
Intr-un castron amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pana cand amestecul este alb si cremos. Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine.
Cand laptele a fiert, scoateti scortisoara si coaja de lamaie, adaugati treptat peste amestecul anterior, apoi puneti-l inapoi in tigaie. Puneti la foc mediu-ridicat, amestecand constant cu un tel.
Cand amestecul are consistenta dorita, turnați-l in ramechines si puneti-l in frigider timp de 3 ore.
Dupa aceasta perioada de odihna, pudrati fiecare crema cu scortisoara si puneti un biscuit pe ea.
Gata!
Observații
Biscuitul: Daca nu doriti ca biscuitul dvs. sa fie prea crocant, puneti-l pe crema inainte de a o pune la rece. Astfel, biscuitul se va inmuia.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 232Kcal
- Carbo: 32.7g
- Grăsimi: 7.6g
- Grăsimi sat.: 3.1g
- Proteine: 7.3g
- Fibre: 1.5g
- Zahăr: 26.9g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (174g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.27/5, 11 voturi 1 comentariu
S
steve_s2022
La ce ti-a trebuit biscuitul? Sa te arati mai interesanta?



Punctează această reţetă