Petitchef

Budincă de lămâie

Un desert cu arome citrice, cu un blat uşor crocant care ascunde o budincă însiropată. Delicios de bună şi foarte simplu de pregătit!

Desert
4 porții
10 min
45 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
  • Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina şi mixăm din nou foarte bine. Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele. În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare.
  • Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte.
  • Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă. Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante. Veţi vedea că deasupra se va forma un blat uşor crocant, iar sub el se va ascunde o cremă de budincă delicioasă.


Întrebări:




Comentarii (16):

15/05/2015

Multumesc pt reteta

(0) (0) Abuz
02/05/2015

Si cu praful de copt ce facem?

(0) (0) Abuz
28/04/2015

Lapte cu lamaie? Nu se taie?Cand amestecam untul, zaharul, galbenusurile si zeama de lamaie, sa zicem ca este OK!...dar cand adaugam laptele...nu cred ca este o idee buna!

(0) (0) Abuz
26/04/2015

INGENIOASA RETETA, LA INDEMANA ORICUI SI PLACUTA LA GUST DE TOTI CEI CARORA LE PLAC DULCIURILE. PAROL ! CREDETI-MA SI INCERCATI !

(0) (0) Abuz
25/04/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
25/04/2015

Am sa incerc s-o fac si eu, desi nu prea-mi place sa gatesc cu multa lamiie. sint sigura ca-i delicioasa!

(0) (0) Abuz
25/04/2015

Interesantabudinca,dar in loc de faina nu sa-r putea pune amidon?

(0) (0) Abuz
25/04/2015

Usor de preparat si repede de mancat......

(0) (0) Abuz
25/04/2015

Imi place mult.

(0) (0) Abuz
25/04/2015

Super , super buna ,merita incercata.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer
Budincă de paste în friteuza cu aer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează