Petitchef

Budinca de franzela cu branza de vaci

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Franzela taiata felii de 1 cm grosime,se inmoaie in tot laptele rece,pana ce il absoarbe.Apoi se marunteste bine cu o furculita.
  • Apoi se adauga branza de vaci,stafidele inmuiate in rom,zaharul vanilat,untul topit,galbenusurile,faina,sarea.
  • Se omogenizeaza totul foarte bine.
  • Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul tos si se bate spuma pana se intareste din nou.
  • Se adauga spuma in compozitia de branza si se amesteca usor cu un tel.
  • Se pune bundinca intr-un vas de 2,5-3 l ,uns cu unt si tapetat cu faina si pesmet.
  • Se coace circa 30-40 de minute la 180 de gradea. Nu se deschide cuptorul 20 de minute.
  • Se serveste calda,cu sosuri dulci,compot sau inghetata.
  • A scos din forma,bulgari de budinca cu clestele de inghetata si am servit-o cu compot de caise.
  • Mi se pare ca gusturile se pupa bine ,iar combinatia e delicioasa.


Poze

Budinca de franzela cu branza de vaci
Budinca de franzela cu branza de vaci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

14/12/2011

Si eu am invatat sa gatesc dupa cartea Silviei Jurcovan. Toata recunostinta mea pentru indrumari si caldura sufleteasca care razbate dintre randuri.

(0) (0) Abuz
13/10/2011

Suna bine !...am sa incerc si eu aceasta reteta !
multumesc!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer
Budincă de paste în friteuza cu aer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează